Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: wachten op nieuwe kopers

Na een piek op 13.297 punten op 9 november blijft de Duitse aandelenindex hangen en wacht op een nieuwe impuls. Kortstondig veerde de beursindex gisteren op maar wederom blijft dit zone een belangrijke weerstand. Het vaccin-nieuws werkte snel uit.

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

In het eerste halfuur van de handel schommelde de Dax rond het niveau van de vorige dag van 13.138 punten. De race om het eerste beschikbare vaccin tegen het coronavirus is begonnen, zegt Christian Henke, een marktanalist bij makelaarskantoor IG. “Marktpartijen reageren echter nogal terughoudend. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat een medicijn tegen het coronavirus klaar is voor de markt.”

“De aandelenmarkten blijven gevangen in de spanning tussen vaccinhoop en Covid-19 lockdown”, zegt marktwaarnemer Thomas Altmann van vermogensbeheerder QC Partners.

Sterke prijsstijgingen in Amerika
De hoop op een ander veelbelovend Covid-19-vaccin bezorgde de Dow Jones Industrial aan het begin van de week maandag opnieuw een record. De aandelenindex klom tot 29.964 punten in de late handel, waardoor het vorige record, dat slechts een week oud was, achterblijft. Beleggers zullen echter moeten wachten op de sprong over de veel gemerkte 30.000 punten. Aan het einde van de handel stond de Dow op 29.950 punten, 1,6 procent hoger. De marktbrede S&P 500 behaalde uiteindelijk 1,16 procent tot 3626,91 punten. Op de Nasdaq-technologiebeurs steeg de samengestelde index 0,8 procent tot 11.924 punten.

Met het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Moderna presenteerde een andere fabrikant gegevens voor zijn coronavaccin, waarvan de effectiviteit naar verluidt 94,5 procent is. In tegenstelling tot het vaccin dat het in Mainz gevestigde bedrijf Biontech en zijn partner Pfizer een week geleden presenteerden, zou het relatief lang moeten kunnen worden bewaard bij normale koelkasttemperatuur.

“Dit is niet het einde van de viruskwestie, maar het is het eerste teken dat het einde in zicht is”, zegt Randy Frederick, vice-president handel bij Charles Schwab. “We zullen geen echte impact zien totdat het vaccin is geproduceerd en verzonden, wat waarschijnlijk pas in het eerste kwartaal van 2021 zal gebeuren.” De wetenschap dat de pandemie sneller onder controle kan worden gebracht dan velen vreesden, zal de aandelenkoersen waarschijnlijk opdrijven.

Technisch

De DAX kende een succesvolle start in de nieuwe week. Met andere woorden: op basis van de dagelijkse slotkoers noteerde de aandelenbarometer verdere winsten. Toch is niet alles op dit moment alleen maar zonneschijn, want de candles van de laatste vijf dagen worden gekenmerkt door een laag dagschommelingsbereik en kleine kaarslichamen. Het komt erop neer dat de Duitse beursindex “stabiel op hoog niveau” zijn, maar ook binnen de handelsrange van afgelopen maandag blijven.

Vanuit een handelsperspectief resulteert dit in verschillende alternatieve manieren van handelen: terwijl een doorbraak onder het laagste punt van vrijdag op 13.005 punten een korte adempauze zou moeten veroorzaken, blijft het hoogtepunt op 9 november (13.297 punten) het startpunt markeren voor een zeer belangrijke weerstandszone.

De laatste bereikt begin september het hoogste punt van 13.460 punten. Sinds eind 2019 heeft de DAX in deze sfeer een aantal belangrijke hoogtepunten ontwikkeld. Als de sprong over deze hindernissen slaagt, legt het breakout-scenario de klassieke vlagconsolidatie extra nadruk. De beloning voor de inspanningen moet dan een voortzetting zijn van het laatste opwaartse momentum.

DAX 17 november 2020
DAX 17 november 2020, bron HSBC

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *