Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Italië is weer in de gunst

Beleggers hebben weer alle vertrouwen in Italiaans schatkistpapier. Het verschil in rendement tussen het superveilige Duitse schatkistpapier en het Italiaanse is terug gelopen naar ongeveer 1,2%.

Dat was in maart van dit jaar wel anders. Toen was de spread opgelopen tot meer dan 2,5%. Covid-19 leek rampzalig te gaan uitwerken op de wankele Italiaanse overheidsfinanciën. Bovendien had mevrouw Lagarde parmantig verklaard dat de ECB er niet was om de spreads te verkleinen.

Mevrouw Lagarde is snel op haar schreden teruggekeerd. In juni van dit jaar kwam de ECB met een opkoopprogramma ter waarde van Euro 1,35 biljoen. Er lijkt nog meer in het vat te zitten nu de Europese economieën te kampen hebben met de tweede coronagolf.

Ook Italië profiteerde van de gulheid van de ECB en de yield op het schatkistpapier ging in snel tempo omlaag. Het laatste zetje omlaag is te danken aan berichten over de komst van meerdere vaccins. Beleggers hebben daarom minder behoefte aan de superveilige Duitse Bunds.

Een vaccin betekent bovendien dat de schade aan de economie nog wel eens kan gaan meevallen. Wordt slordig gedrag uiteindelijk toch beloond? Je krijgt er toch een ongemakkelijk gevoel bij.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *