Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vrouwen zorgen voor hoger rendement

Niet alleen beleggen vrouwen beter maar ze zorgen ook voor een hoger rendement. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij gekeken is naar de koers van aandelen van bedrijven waarbij vrouwen overwegend de dienst uitmaken. De ondernemingen met een “sterke vrouwelijke leiderschap”  boden 36,4% meer rendement op het vermogen dan door mannen gedomineerde bedrijven.

Om een “sterke vrouwelijke leiderschap” te hebben moeten ondernemingen ten minste drie vrouwelijke bestuurders hebben, een vrouwelijke bestuursvoorzitter en ten minste 1 vrouw in het bestuur, of een percentage vrouwelijke bestuurders die hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.

MSCI onderzocht meer dan 4.000 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd en kwam tot de conclusie dat door vrouwen geleide ondernemingen een 10,1% meer rendement boden in de afgelopen zes jaar. De aandelen van door mannen geleide bedrijven boden slechts 7,4% rendement.

MSCI wijst als oorzaak op de betere beslissingen van meer gemengde besturen die een belangrijk voordeel oplevert. Er zijn nog steeds weinig vrouwen aan de top. Slechts 15% van de besturen wereldwijd wordt geleid door vrouwen. Het onderzoek voorspelt dat tegen 2027 dit percentage zal verdubbelen.

Link naar afbeelding: https://www.flickr.com/photos/sepblog/3941048713/,Search Engine People Blog

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *