Soms is het leuk om gelijk te krijgen. We hebben al jaren geroepen dat een hoger rendement gehaald kan worden met beleggingsrobots. Wij doen dit al jaren en met succes. Sinds 2015 hebben we een rendement gehaald van 475%. Het Financieel Dagblad publiceerde vandaag het artikel “Beleggingsrobots zijn niet meer te stoppen”
Het artikel stelt dat “achter de schermen van de aandelenbeurzen in stilte een invasie plaatsvindt. Robots nemen het werk van bankiers, brokers en vermogensbeheerders over. De algoritmerevolutie wordt al jaren aangekondigd. Nu, met de lage rente, de corona-epidemie en de hausse op de beurzen, is er geen houden meer aan.”.
“Wat de professionals al jaren doen, wil de particuliere belegger nu ook. Uit onderzoek van Oracle van eerder deze maand, blijkt dat twee derde van de negenduizend ondervraagde consumenten meer vertrouwen heeft in het financieel advies van een computer dan in dat van een mens. Het is niet meer de vraag óf maar wanneer de robots door de poorten van de beurs breken.” aldus het artikel.
De trend is nog jong, maar heeft de financiële sector al wakker geschud. De eerste “Robo-Advisor”, een Engelse uitdrukking die vertaald kan worden als “investeringsrobot”, begon in 2014 in Duitsland. Dit zijn jonge bedrijven die algoritmen gebruiken om hun geld automatisch te investeren in de financiële markten. Mensen programmeren nog steeds de algoritmen, maar ze zijn niet langer betrokken bij het daadwerkelijke beleggingsproces. De robot doet dat.
Digitalisering heeft daarmee ook de wereld van financiële investeringen bereikt. Het idee werd aanvankelijk met scepsis bekeken door traditionele banken. Ondertussen erkennen hun experts echter een groot toekomstpotentieel.
Wij hebben een robot ontwikkeld dat automatisch belegt en kan inspelen op zowel een stijging als een daling van de Duitse beurs. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER
Start met automatisch beleggen
In de dagelijkse drukte op de beurs speelt emotie een grote rol. Het gedrag van elke belegger wordt bepaald door tal van psychologische factoren.
Het heet dat actieve fondsbeheerders het best tot hun recht komen in volatiele tijden. Dan pas kunnen ze hun meerwaarde bewijzen !
Levert Private Equity wel waar voor zijn geld? Dat valt niet mee, zeggen onderzoekers van Harvard.
De markten zijn bijna volledig hersteld maar iedereen heeft het over de beurscrash in het najaar van 2020. Komt die er ook echt ? Wordt het erger dan voorheen?