Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Short-sellers zijn geen weldoeners

ESG-beleggen is hot. Het geld stroomt steeds sneller toe. En dus was het wachten op aantijgingen van fraude en oplichting. Dat gebeurt nu en het zijn vooral short-sellers die van leer trekken.

Short-sellers zien zichzelf als een verlengstuk van de toezichthouders. Die komen echter in hun ogen niet toe tot het daadwerkelijk onderzoeken van de claims van bijvoorbeeld technologie bedrijven die een disruptieve technologie in huis zeggen te hebben.

Door die claims serieus tegen het licht te houden beweren short-sellers de “argeloze beleggers”, tuk op winst, te beschermen. Het moge duidelijk zijn dat ze zichzelf niet vergeten.

Toch hebben ze onmiskenbaar goed werk geleverd door de claims van bedrijven als Nikola, die van de elektrische vrachtwagen en van Loop Industries. De laatste claimde bruikbaar polymeren uit afval te kunnen scheiden, ten onrechte.

In deze gevallen is hoogmoed terecht voor de val gekomen en hebben short-sellers goed werk gedaan. Hun probleem is en blijft dat ze ook proberen bonafide bedrijven pootje te lichten en dat uit puur winstbejag. Dat heeft weinig van doen met het zijn van een verlengstuk van de Toezichthouders.

Het imago van de short-seller is daarmee allesbehalve spic en span!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *