Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: waar ligt de steun ?

Na de koersdaling van bijna 4 procent op maandag, begon de DAX dinsdag een voorzichtige poging tot herstel, maar gaf het meteen op. Na een aanvankelijke winst van 0,6 procent ging de Dax onlangs weer in het rood en stond onlangs nog maar net boven de 12.000 punten genoteerd. Het binnenlandse softwarebedrijf SAP zorgde ervoor dat de week met zwakke cijfers een zeer slechte start kende.

Lockdown wordt waarschijnlijker
De situatie in Europa komt tot een hoogtepunt. In sommige EU-landen is besloten tot een lockdown of dreigt dit.

Vanuit technisch oogpunt was het gisteren een catastrofe. Meerdere steunen werden letterlijk gebroken. Vandaag zou een poging kunnen worden gestart om de retracement van 38,2% terug te winnen op 12.200 punten.

Bijna alle technisch belangrijke markeringen werden maandag gebroken. , alleen de 200-dagenlijn hield stand. Deze lijn, die vooral wordt waargenomen door langetermijnbeleggers, staat momenteel genoteerd op 12.133 meter. Met de daling onder 12.200 punten, keerde de Duitse beursindex ook zijn zijwaartse fase van meerdere maanden naar beneden om, ook een teken van zwakte.

Mocht de index ondanks de overspannen technische situatie geen kracht opbouwen, dan zal vandaag waarschijnlijk worden gemikt op 12.126 punten (steun 1) als de volgende mijlpaal in de aanhoudende neerwaartse trend. Zodra dit voortschrijdend gemiddelde consequent wordt onderschreden, wordt een verkoopsignaal op middellange termijn gegenereerd, dat de correctiebeweging in de komende twee weken naar het dieptepunt van 25 juni op 11.956 punten zou moeten leiden (steun 2).

Het korte scenario is ongeldig als de DAX duurzaam boven het prijsniveau van 12.509 punten stijgt (weerstand 2).

DAX_102720

Bron: IG

Geld verdienen

Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een positief rendement van maar liefst 37%. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *