Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Duitse beurs: top is gezet !

De DAX begint woensdag met handelen ruim onder de 12.000 punten. De angst voor een verergering van de coronacrisis en een aanstaande lockdown “licht” drukt het sentiment van beleggers.

De leidende index begon woensdag met handelen op ongeveer 11.800 punten en blijft dalen. De DAX handelt op de laagste stand in juni. Het tussentijdse hoogtepunt van 13.460 punten van begin september is nu ongeveer 14 procent verwijderd. Volgens experts als Milan Cutkovic van Axi Trader, is de markt al bezig met verdere lockdowns.

De DAX bleef tot dusver gisteren in de loop van de week zwak. Zelfs de ultieme steun van het laagste punt eind juli (12.254 punten), de 200-weeklijn (huidige op 12.242 punten) en het equivalent van de laatste 200 dagen (huidige op 12.126 punten) konden de koersdaling niet tegenhouden. De glijdende zone van de afgelopen maanden is dus technisch gezien in een topformatie veranderd.

In puur wiskundige termen opent dit een dalingspotentieel van maar liefst 1.200 punten. Afgetrokken van de nekzone van de bovenste omkering op 12.200 punten, resulteert dit in een koersdoel voor de middellange termijn in de buurt van ongeveer 11.000 punten. Op weg naar deze regio markeert het dieptepunt van juni (11.598 punten) een belangrijke mijlpaal, die ook redelijk goed is met de retracement van 61,8% van de volledige neerwaartse impuls van de lente (11. 679 punten) en diverse andere dieptepunten van de afgelopen jaren. Om de grootste verkoopdruk van de DAX weg te nemen, is het daarentegen essentieel om de “dubbele gemiddelden” snel terug te krijgen. Zonder een dergelijke tegenbeweging bevinden de Duitse normwaarden zich nog steeds in moeilijk vaarwater.

DAX 28 oktober 2020
DAX 28 oktober 2020,

Bron: HSBC

U wilt met gemak beleggen met een prima resultaat ? Vraag dan onze gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *