Rijken nog rijker in 2013

De rijkste mensen ter wereld werden het afgelopen jaar nog rijker. Zij voegden als groep $524 miljard toe aan hun vermogen. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index, een dagelijkse ranglijst van de 300 rijkste personen ter wereld. Het totale vermogen stond eind 2013 op $3.700 miljard. De grootste winst kwam voort uit de technologiesector, die vorig jaar met 28% steeg. Van de 300 mensen hebben er slechts 70 aan vermogen moeten inleveren.

“De rijken worden nog rijker in 2014,” aldus John Catsimatidis, miljardair en oprichter van het energieconglomeraat Red Apple Group in een telefonisch interview vanuit zijn kantoor in New York. “De rente zal laag blijven, de koersen van aandelen zullen blijven stijgen, en de economie zal met minder dan 2 procent groeien,” verduidelijkte hij.

Microsoft-oprichter Bill Gates was de grootste winnaar. Het vermogen van de 58-jarige tycoon steeg met $15,8 miljard door de gunstige koersontwikkeling. Het aandeel Microsoft steeg met 40% in het afgelopen jaar. Daarmee neemt hij als rijkste mens op aarde (gemeten in geld) het stokje over van Carlos Slim, de Mexicaanse durfinvesteerder die afgelopen jaar een stevige poging deed om KPN te kopen.

Eerder heb ik uitgelegd hoe rijken beleggen. In een kapitalistische samenleving worden rijker steeds rijker en armen steeds armer. Dit is een uitkomst van het systeem en empirisch kunnen we dat waarnemen. De reden hiervoor is de mate van risico nemen. Hoe meer vermogen iemand heeft des te minder risico er wordt genomen. Omgekeerd kunnen we zien dat armen steeds armer wordt. Heeft men weinig geld om te beleggen dan wordt relatief meer risico genomen om vermogen op bouwen. Het gevolg is dat juist dat de welgestelden rijker worden en de armen nog armer worden. Dit fenomeen beperkt zich overigens niet alleen tot beleggen maar ook op andere gebieden. Mensen met weinig vaardigheden kunnen zich alleen aan hun milieu onttrekken door meer risico te nemen. Het paradoxale daarvan is dat het daarom weinigen lukt om succesvol te worden en dat geldt ook op het gebied van beleggen/traden.

Geduld

Het is dus belangrijk om geduld te hebben en zo min mogelijk te handelen. Met Critivestor hebben wij een mooie service die met zo min mogelijk transacties een prima resultaat heeft gehaald. Het rendement sinds oktober 2011 bedraagt 30,7% per 31 december 2013. Hierbij zijn de dividend betalingen buiten beschouwing gelaten waardoor het werkelijke rendement aanzienlijk hoger ligt.  Om u aan te melden: KLIK HIER

2 gedachten over “Rijken nog rijker in 2013”

  1. Als ik het verhaal zo lees ,dan krijg ik de indruk dat schrijver nog niet in het
    rijtje staat ,de ondertoon verraad dat een beetje .

  2. Er zit toch weinig logica in het verhaal, elke ‘rijke’, met aandelen, is het afgelopen jaar gewoon rijker geworden…
    Immers, met zo’n rit achter de kiezen moet je het wel heel bond hebben gemaakt om niets te hebben verdiend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.