Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Professionele beleggers zijn sceptisch

Het CFA Institute, een van de toonaangevende beroepsverenigingen voor professionele beleggers en vermogensbeheerders, vroeg zijn leden naar de effecten van de Covid 19-pandemie. Dienovereenkomstig verwacht slechts ongeveer een op de tien Duitse deelnemers aan het onderzoek (12 procent) een snel, V-vormig, economisch herstel. Wereldwijd gaat tien procent van de ondervraagden hiervan uit. De meerderheid van de Duitse beleggingsprofessionals (39 procent) verwacht een langere neergang met een U-herstel. Een derde (37 procent) is iets pessimistischer en anticipeert op een zogenaamd “hockeystick” -scenario, wat twee tot drie jaar stagnatie betekent. “Over het algemeen suggereren de resultaten van de enquête dat het sentiment aanzienlijk minder bullish is dan de hoge waarderingen van de aandelenmarkten momenteel suggereren,”

De respondenten zien ook donkere wolken aan de horizon voor hun eigen industrie. Bijna elke tweede Duitse deelnemer aan de enquête (43 procent) gaat ervan uit dat de vermogensbeheersector failliet zal gaan, evenals een consolidatiegolf als gevolg van de CoronaCrisis dreigt. 

Wereldwijd zien professionele beleggers het niet zo zwart. Een derde van de financiële experts verwacht consolidatie. De deelnemers aan de enquête zien een langetermijneffect van een trend naar automatisering van processen om gebruik te maken van kostenvermindering en potentieel voor efficiëntieverbetering. Er waren aanzienlijke regionale verschillen als het ging om het ontbreken van alternatieve fiscale en monetaire beleidsreacties op de crisis.

Er is een brede consensus dat economische en hulp- en centrale-bankprogramma’s op korte termijn een stabiliserend effect hebben. Er ontstaan ​​echter twee kampen over hoe verder te gaan. De helft (49 procent) vindt de eerdere maatregelen onvoldoende, om de economie duurzaam te ondersteunen. De andere helft (49 procent) vroeg om de programma’s terug te draaien en de schuld snel af te betalen.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Met gemak beleggen en een mooi rendement. Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 (per 27 maart 2020) behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *