Instroom in ETF’s blijft zich herstellen

Met een wereldwijde instroom van ETF’s van € 37,3 miljard, zette het herstel in mei door, aldus de statistieken van Amundi. Beleggers trokken geld uit ETF’s van aandelen en bleven investeren in obligatie-ETF’s.

Na de forse correctie in maart en het herstel in april bleef de wereldwijde instroom in exchange-traded funds (ETF) in mei met 37,3 miljard euro groeien. Volgens de statistieken van Amundi hielden de trends van de voorgaande maand ook aan: investeerders trokken geld uit ETF’s voor eigen vermogen (-4,2 miljard EUR) en bleven investeren in ETF’s voor obligaties (+33,5 miljard EUR). In Europa stroomde 752 miljoen EUR uit ETF’s voor aandelen. Sommige aandelenstrategieën hebben echter ook tegen de trend nieuw kapitaal aangetrokken. Het aanhoudende herstel van de Amerikaanse aandelenmarkt bracht investeerders in Europa ertoe ETF’s toe te wijzen aan Noord-Amerikaanse aandelen met een volume van 566 miljoen EUR.

Gewilde obligatie-ETF’s

Ook de Europese ETF-activiteiten op het gebied van obligaties domineren. Opnieuw waren ETF’s van bedrijfsobligaties goed voor het grootste deel van de totale instroom in ETF’s van Europese obligaties van 5,4 miljard EUR. De instroom sinds het begin van het jaar heeft nu het niveau van vóór de crisis bereikt. De sterke vraag naar bedrijfsobligaties in mei was vooral gericht op het investment grade segment. De afgelopen weken hebben beleggers opnieuw geïnvesteerd in ETF’s met hoogrentende obligaties, die volgens Amundi na de correcties extreem goedkoop zijn.

In Europa kozen beleggers voor investment-grade obligaties, gevolgd door Amerikaanse investment-grade obligaties en Amerikaanse high-yieldobligaties, die ongeveer gelijk waren. De instroom in investment-grade obligaties in de eurozone bedroeg 1,3 miljard euro, terwijl in deze regio slechts 183 miljoen euro werd belegd in hoogrentende obligaties. Daarentegen trokken Amerikaanse investment-grade obligaties EUR 976 miljoen aan, terwijl EUR 950 miljoen werd belegd in Amerikaanse high-yieldobligaties.

Uitstromen uit aandelen-ETF’s

Beleggers bleven fondsen uit ETF’s halen op de grote brede indices, in plaats daarvan gaven ze de voorkeur aan producten in geselecteerde sectoren. Thema-ETF’s met focus op gezondheidszorg (+ € 827 miljoen) en de IT-industrie (+ € 532 miljoen) kenden opnieuw groei, evenals ETF’s op grondstoffen (+ € 239 miljoen), financiën (+ € 225 miljoen) Euro) en niet-cyclisch verbruik (+156 miljoen euro). Vastgoed-ETF’s werden daarentegen afgelost omdat de vastgoedsector negatief werd beïnvloed door lockdowns en twijfels over het voortbestaan ​​van winkels en kantoren op lange termijn. Daarom bleven investeerders investeren in sectoren die het in de huidige crisis goed zouden moeten doen, terwijl ze geld uit de onrustige industrieën zouden halen.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Met gemak beleggen en een mooi rendement. Ons handelssysteem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 (per 27 maart 2020) behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag hier de gratis brochure aan.

 

1 gedachte over “Instroom in ETF’s blijft zich herstellen”

  1. Zo zijn beleggers, die denken altijd een gat in de markt gevonden te hebben..Maar weten ze eigenlijk wel waar ze in stappen,obligatie-ETF’s zijn er voor de kort durende, en langdurende, obligatie. De éen zal nu eenmaal beter renderen dan de ander, en al helemaal als financiële crisis om de hoek ligt te wachten.
    Heb je wat op met beleggen, en je geld, laat je de obligatie hoek gewoon liggen, je gaat niet voor een fifty-fifty kans je geld op het spel zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.