Minder inspanning maar meer financieel succes

De meeste beleggers richten hun inspanningen op het vinden van een investering die een hoog rendement belooft. Een andere benadering is echter veelbelovender en gemakkelijker te implementeren.

Veel beleggers houden zich vooral bezig met één vraag: Welke investering en welke investeringsstrategie beloven het hoogste rendement? Het zoeken naar antwoorden op deze vraag kost vaak veel geld, tijd en zenuwen. Beleggers speuren bijvoorbeeld kranten en tijdschriften af ​​op zoek naar nieuwe informatie, wisselen informatie uit over cryptocurrencies en de beste handelsplatforms op internetfora, of buigen zich over dikke boeken.

Het probleem: De resultaten van op feiten gebaseerd kapitaalmarktonderzoek geven aan dat zowel particuliere als professionele beleggers niet in staat zijn om over een langere periode bovengemiddelde resultaten te behalen.

Deze inzichten leidden begin jaren zeventig tot de introductie van de eerste indexfondsen, met als doel beleggers in staat te stellen een gemiddeld rendement te behalen op basis van de totale markt. Beleggers die tevreden zijn met dat rendement, zullen het over een periode van 20 jaar gemiddeld beter doen dan 80 procent van alle andere beleggers. Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn sindsdien enorm populair geworden.

Nog steeds zwakker dan de totale markt?
Uit de jaarlijkse Quantitative Analysis of Investor Behaviour (QAIB)-studie van het Amerikaanse analysehuis Dalbar blijkt echter dat beleggers zelfs 50 jaar na de lancering van de eerste indexfondsen nog steeds zo’n 1,5 procent onder de totale markt zitten. De reden: veel beleggers veranderen de allocatie te vaak en verschuiven te vaak. Dit wordt een prestatiemoordenaar. Ze zijn gebaseerd op de rendementen uit het recente verleden en handelen eerder pro- dan anticyclisch. U koopt een aandeel, valuta of fonds als het effect in het verleden een bijzonder goed rendement heeft opgeleverd en verkoopt het als het rendement tegenviel.

Daarbij doen ze echter niets anders dan systematisch duur kopen en goedkoop verkopen. Aan de andere kant gaan kopen en verkopen vaak gepaard met kosten in de vorm van commissies, vergoedingen, front-end belastingen en belastingen. Hierdoor daalt het rendement nog verder.

Minder is meer
Dus wat te doen? Ten eerste, minder is meer: ​​de meeste beleggers zouden goed geholpen moeten worden met een enkel, wereldwijd belegd, goedkoop aandelenfonds en een obligatiefonds . Daarnaast past u alleen aanpassingen in de opbouw van uw eigen portefeuille aan als uw eigen leefsituatie verandert. De verandering van perspectief bestaat erin de portefeuille niet af te stemmen op de intuïties van vermeende investeringsgoeroes, maar op de realiteit van het persoonlijke leven.

Aan het begin is er een controle van de inkomsten en uitgaven: Welke lasten zijn de komende jaren te verwachten? Welke gebeurtenissen zijn niet waarschijnlijk, maar brengen aanzienlijke kosten met zich mee als ze zich voordoen? Welke hoogte?

Om zichzelf te disciplineren in de volgende stap, kan de belegger gericht gebruik maken van een procedure die in de gedragswetenschappen bekend staat als “mental accounting”. Daarbij wijst hij fondsen toe aan afzonderlijke categorieën, die elk een ander doel hebben. Als bijvoorbeeld het beschikbare investeringskapitaal wordt toegewezen aan de categorieën korte, middellange en lange termijn, lijken schommelingen in de waarde van de middellange en lange termijnrekening minder bedreigend. Voor op korte en middellange termijn verwachte uitgaven worden passende bedragen gereserveerd. Daarbij wordt bewust aanvaard dat geld dat op de korte geldmarktrekening wordt belegd, een zeer lage rendementsverwachting heeft. Zelfs beleggingen in effecten op middellange termijn (in een evenwichtige portefeuille) hoeven geen prestatierecords te breken.

Dit schept goede voorwaarden om de rest van de liquide middelen te beleggen in een portefeuille met een hoog aandeel aandelen en goede rendementsvooruitzichten.

Outlook: toestaan ​​dat risico’s worden beloond
Het kan daarom voor elke belegger nuttig zijn om vanuit dit alternatieve perspectief naar de portefeuille te kijken. Wat hij mist als hij dit niet doet, kan ook gemakkelijk worden gekwantificeerd. Het is meestal niet nodig om meer dan twee jaar levensonderhoud als zeer liquide reserve achter de hand te hebben. Met elke 100.000 euro die je na analyse van je eigen situatie extra kunt beleggen in een aandelenportefeuille, kun je over een periode van tien jaar zo’n 116.000 euro verdienen met een gemiddeld rendement van acht procent.

“Juist” beleggen betekent, na de eigen situatie te kennen, bewust risico’s nemen die door de kapitaalmarkten worden beloond. Dit kan ook worden gedaan zonder vermeende superstar-fondsbeheerders of daghandel. Deze aanpak stelt beleggers niet alleen in staat om een ​​beter rendement te behalen, maar kost ook minder tijd en is belastend voor de zenuwen.

Automatisch Beleggen
Een manier om een mooi rendement te halen is door middel van algoritmes. Dit zijn vooraf gestelde regels voor aan -en verkoop. Door steeds het zelfde te doen, kan de markt consistent verslagen worden. Daarnaast hoeft u zelf niets meer te doen. Wij hebben een beleggingsrobot ontworpen. Sinds 2015 is een rendement gemaakt van 450%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.