Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin: geen massale verkoop gepland

Een onderzoek van Deutsche Bank geeft crypto-beleggers hoop: ondanks de extreem zwakke prestaties van Bitcoin & Co. is een grootschalige uitverkoop onder crypto-eigenaren niet aanstaande.

De afgelopen maanden waren een uitdaging voor crypto-investeerders. Na recordhoogtes in november stortten de cryptomarkten over de hele linie in, ondanks pogingen om in de tussentijd te herstellen, staat een groot deel van de cryptovaluta ruim onder de hoogtepunten van een paar maanden geleden. Alleen al dit jaar heeft de crypto-veteraan Bitcoin ongeveer 19 procent in waarde verloren en over een periode van drie maanden is de prijs van Bitcoin zelfs met meer dan een derde gedaald.

Deutsche Bank-enquête geeft inzicht in de markt
Maar een onderzoek van Deutsche Bank geeft beleggers in ieder geval hoop dat er geen extra paniek zal ontstaan ​​bij de verkoop van cryptovaluta. In zijn rapport “Future of Cryptocurrencies” komt de zakenbank tot de conclusie dat zelfs een crypto-bearmarkt handelaren en investeerders niet tot massale verkopen zal drijven.

Uit een in december uitgevoerd onderzoek onder 3.250 Amerikaanse consumenten bleek dat 680 van de respondenten in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd – 65 procent van hen heeft pas in de afgelopen 12 maanden voor het eerst cryptocurrencies gekocht.

80 procent van de crypto-eigenaren waren investeerders, de rest werd verdeeld onder handelaren en transacties, zoals het rapport van Deutsche Bank verder laat zien. De respondenten waren geen grote investeerders, 61 procent van de crypto-eigenaren had minder dan $ 10.000 in de markt geïnvesteerd en 38 procent gaf zelfs minder dan $ 1.000 uit om cryptocurrencies te kopen.

Geld verdienen met hun crypto-investering was de drijvende kracht voor de meerderheid van de respondenten, maar ongeveer 34 procent gaf “nieuwsgierigheid” als reden om de cryptomarkt te betreden, en een even groot deel van de respondenten wilde hun portefeuille diversifiëren.

Enquête geeft hoop
Ondanks de zwakke marktsituatie, die al duidelijk was ten tijde van het onderzoek in december, had ongeveer een kwart van de ondervraagden er vertrouwen in dat de prijs van Bitcoin boven de $ 110.000 zou stijgen. Op het huidige prijsniveau zou dat bijna een verdrievoudiging betekenen.

Dit vertrouwen kwam ook tot uiting in de vraag of beleggers hun Bitcoin-bezit zouden verkopen als zich een berenmarkt zou voordoen – dat wil zeggen een prijsdaling tot 80 procent. Minder dan de helft zou in dit geval hun bezit geheel of gedeeltelijk verkopen, volgens de enquête van Deutsche Bank. In plaats daarvan is ongeveer 70 procent van de respondenten zelfs van plan om hun crypto-activiteiten in de komende zes maanden uit te breiden.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *