Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Miljardairs werden nog rijker in de coronacrisis

De superrijken hebben meer rijkdom dan ooit tevoren. Dit komt vooral door de stijging op de aandelenmarkten van de afgelopen maanden.

Een procent van de wereldbevolking bezit ongeveer een derde van de rijkdom in de wereld. Een nieuwe studie van PWC en UBS toont aan dat de rijkdom van de miljardairs wereldwijd tussen april en juli van dit jaar is gestegen tot $ 10,2 biljoen, vergeleken met $ 8 biljoen begin april.Dat weerspiegelde een toename van de rijkdom met 27,5% en overtrof de vorige piek van $ 8,9 biljoen die eind 2017 werd opgetekend.Het aantal miljardairs wereldwijd bereikte ook een nieuw hoogtepunt van 2.189, vergeleken met het vorige record van 2.158 in 2017.

De rijkdom van miljonairs is tijdens het hoogtepunt van de coronaviruscrisis met meer dan een kwart gestegen, volgens nieuw onderzoek, met een stijging van de aandelenmarkten die de rijkdom van de rijksten ter wereld voor het eerst boven de $ 10 biljoen hielpen.

De “Riding the storm” -studie, die woensdag werd gepubliceerd door de Zwitserse bank UBS en accountantskantoor PwC, heeft betrekking op meer dan 2000 miljardairs uit 43 markten over de hele wereld en goed was voor ongeveer 98% van de totale rijkdom van miljardairs.

Tussen 7 april en 31 juli van dit jaar ontdekte het rapport dat miljardairs in elke bedrijfstak hun rijkdom met dubbele cijfers zagen toenemen, terwijl die in de industrie, technologie en gezondheidszorg een groei noteerden van tussen de 36% en 44%.

Het was in deze tijd dat veel landen over de hele wereld draconische maatregelen namen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waarbij miljoenen mensen hun baan verloren en moeite hadden om het hoofd te bieden aan overheidsregelingen.

“De industrie profiteerde onevenredig van het feit dat markten een aanzienlijk economisch herstel koesterden, terwijl technologiebedrijven goed presteerden, zowel vanwege de corona-geïnduceerde vraag naar hun goederen en diensten, als door markten die de waarde van hun toekomstige kasstromen verdisconteren in een omgeving met lage rentetarieven,” zei het rapport.

De wereldwijde aandelenmarkten hebben zich hersteld sinds het uitbreken van de pandemie, nadat veel regeringen ongeëvenaarde stimuleringspakketten hadden gelanceerd om de impact van de wereldwijde gezondheidscrisis te compenseren.

Tot op heden hebben bijna 36 miljoen mensen wereldwijd het coronavirus opgelopen, met 1,05 miljoen gerelateerde sterfgevallen, volgens gegevens die zijn verzameld door de Johns Hopkins University.

Belastingen
Het rapport zei dat uit een onderzoek onder 84 PwC-partners die met miljardaircliënten werken, bleek dat meer dan de helft van de geïnterviewden nieuwe vermogensbelasting en verhogingen van directe belastingen verwachtte.

De partners zeiden dat de miljardaircliënten “de omvang van de steunpakketten van de overheid zien en beseffen dat het geld om dit te betalen ergens vandaan moet worden opgehaald.”

Het rapport rangschikte niet de individuele fortuinen van ’s werelds superrijken, maar de rijkste persoon op aarde blijft Jeff Bezos.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index heeft de oprichter en CEO van Amazon een geschatte totale waarde van $ 183 miljard, een stijging van meer dan $ 68 miljard sinds het begin van het jaar .

Vanaf 7 oktober volgden Microsoft-medeoprichter Bill Gates ($ 123 miljard), Tesla-CEO Elon Musk ($ 101 miljard) en Facebook-CEO Mark Zuckerberg ($ 98,1 miljard) Bezos op de lijst van ’s werelds rijkste mensen.

Vorig jaar ontdekte Oxfam dat de 26 rijkste mensen ter wereld meer waard waren dan de armste helft van de wereldbevolking samen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *