Vraag naar olie zal pieken

Volgens OPEC zal de wereldwijde vraag naar olie aan het eind van de jaren 2030 zijn hoogtepunt bereiken en dan mogelijk afnemen.

Het verbruik zal stijgen tot 107,2 miljoen vaten (159 liter elk) per dag in 2030 van 90,7 miljoen in het lopende jaar, maakte de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) donderdag bekend in haar vooruitzichten tot 2045. De wereldwijde vraag naar olie zal “in het eerste deel van de prognoseperiode relatief gezond groeien voordat de vraag afvlakte” in het tweede deel. De toekomstige vraag zal waarschijnlijk permanent onder de prognoses van het verleden blijven door de aanhoudende effecten van de lockdowns in de coronacrisis, de gevolgen voor de wereldeconomie en het consumentengedrag.

Terwijl het olieverbruik door auto’s en de industrie waarschijnlijk weer zal aantrekken naarmate de economie aantrekt, uitte de OPEC zijn bezorgdheid over de toekomstige groeivooruitzichten. Omdat deze kunnen worden vertraagd door factoren als een verschuiving naar thuiswerk en teleconferenties in plaats van woon-werkverkeer tijdens woon-werkverkeer, maar ook door efficiëntieverhogingen en een trend naar elektrische auto’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.