Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: het wordt spannend

Gisteren kon de DAX de stijging van de afgelopen dagen voortzetten. Dankzij de herovering van de psychologische grens van 13.000 punten of de onderbreking van de correctietrend op korte termijn (momenteel op 13.015 punten), loopt de laatste poging tot uitbraak momenteel opwaarts. Dat stelt zakenbank HSBC.

De drempel die cruciaal is voor de grafiek blijft de oude neerwaartse gat van 21 september. De aandelenbarometer liep gisteren al tegen dit prijsverschil aan (bovengrens van de gap op 13.116 punten). Het volledig dichten van deze koerskloof vormt een geweldige kans voor de DAX om daadwerkelijk gebruik te maken van de seizoensgunstige fase in het 4e kwartaal.

Als de uitbraak slaagt, zullen de Duitse “blue chips” naar de top van begin september lopen op 13.460 punten. De wind in de rug komt voornamelijk uit de VS: gisteren hebben we gewezen op het nieuwe hoogste punt ooit voor de Dow Jones Transportation(zie gedetailleerde analyse hieronder). Tegelijkertijd wist de S&P 500® het belangrijkste weerstand met 3.400 punten terug te winnen. De randvoorwaarden zijn dus goed – en de DAX moet daar uiteindelijk op kunnen inspelen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *