Hoe beleggen miljonairs ?

Hoe denken en handelen miljonairs? Een vraag waarop het onderzoek van het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek een antwoord heeft kunnen vinden, althans met betrekking tot investeringsbeslissingen.

Hoe beleggen miljonairs?
Veel mensen jagen de droom na om ooit rijk te worden en tot de exclusieve kring van miljonairs te behoren. Normale verdieners zijn voor een groot deel bijna gefascineerd door het besluitvormingsgedrag en het uiterlijk van de superrijken, er wordt geprobeerd de financiële beslissingen te begrijpen en eventueel te kunnen imiteren.

Een studie van het National Bureau of Economic Research heeft aangetoond dat miljonairs hun kapitaal anders beleggen dan minder welvarende mensen. Daartoe werden de investeringsbeslissingen van meer dan 1.000 rijke mensen, met investeringen van meer dan een miljoen dollar, geanalyseerd.

De investeringsintenties
Zoals de studie laat zien, verschillen de argumenten van de rijken van die van de gewone verdieners als het gaat om de intenties waarmee hun eigen kapitaal wordt geïnvesteerd.

Terwijl miljonairs steeds meer vertrouwen op het advies van professionele beleggingsadviseurs als het gaat om de allocatie van aandelen, rekening houdend met de pensioenhorizon en hun eigen ervaring en tegelijkertijd het maximale risico afwegen, ligt het cruciale punt voor niet-miljonairs bij de pensioenzekerheid en de kasvereisten die in noodsituaties worden opgeroepen. kan worden gebruikt om lopende rekeningen te betalen.

Minder belangrijk is het risico op verlies voor rijke investeerders, media-opinies en nog rijker worden dan andere miljonairs.

Wilt u als een miljonair beleggen ? Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan.

De strategie
Toch investeren miljonairs op een relatief risico-averse manier als het gaat om portefeuilleverdeling. De portefeuilles bestaan ​​gemiddeld uit 4,1 procent staatsobligaties, 5,9 procent onroerend goed, 20,1 procent financiële instrumenten en 53,3 procent aandelen.

Zoals Yahoo Finance meldt, zijn deze portefeuilles veel conservatiever opgezet dan eerder werd gedacht, volgens Nicholas Colas, medeoprichter van DataTrek Research. Wat betreft de asset allocatie valt nog een ander fenomeen op: de miljonairs investeren een groot deel in systemen met een hoog potentieel en het andere deel in zeer veilige systemen.

Ondanks deze zogenaamd risicomijdende strategie, is nog steeds te zien dat sommige van de rijke investeerders op een paard wedden. 15 procent van de miljonairs heeft 10 procent van hun nettowaarde geïnvesteerd in een bedrijf. Dit kan te maken hebben met het feit dat, volgens de studie, de meeste vermogende investeerders denken dat ze een bijzonder goede investering kunnen identificeren.

Bovendien zijn miljonairs niet van mening dat een hoger rendementspotentieel altijd gepaard gaat met een groter risico. De auteurs concluderen: “Geconcentreerde aandeleninvesteringen worden vaak gedreven door de overtuiging dat een overwogen aandeel een hoger rendement belooft met minder risico dan andere aandelen.”

Henry Ely / finanzen.net-redacteuren

Wilt u als een miljonair beleggen ? Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.