Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De sfeer is te goed !

De DAX staat op het punt een echt succesvolle week op de beurs af te sluiten. De hoop op vaccinaties en de overwinningen van Biden hebben de verbeelding van investeerders aangewakkerd. Misschien een beetje te veel.

De Dax heeft zijn vroege verliezen gecompenseerd en is in positief gebied veranderd. In de loop van de ochtend bleef de Duitse referentie-index stijgen vanaf het dieptepunt van 13.005 punten. Tot 0,6 procent op 13.129 tellers gaat het omhoog.

Beleggers op de Duitse aandelenmarkt kunnen uitkijken naar een mooi einde van een succesvolle handelsweek. Ter herinnering: een week geleden sloot de Dax op 12.480 punten.

De stemming werd te positief
Maar een belangrijke indicator voor toekomstige beursgebeurtenissen verzwakt het positieve beeld: het sentiment geeft zeer duidelijke waarschuwingssignalen af. Het aandeel bulls onder Amerikaanse particuliere investeerders, gemeten door de American Association of Individual Investors, explodeerde van 38,0 naar 55,8 procent.

Een overdreven euforische stemming onder particuliere investeerders is in het verleden altijd een betrouwbare voorbode geweest van koersverliezen. Want wie moet er nog kopen als iedereen al heeft gekocht vanwege hun positieve overtuiging ?!

Herhaalt de geschiedenis zich?
“Een waarde van 55,8 is ook opmerkelijk in een historische context. Slechts drie keer in de afgelopen tien jaar (november 2010, december 2014, december 2017) werden hogere pieken genoteerd ”, benadrukt marktexpert Robert Rethfeld van Wellenreiter-Invest.

En Jörg Scherer, Hoofd Technische Analyse HSBC Trinkaus & Burkhardt, herinnert ons eraan dat de laatste uitbarsting van sentiment op de beurzen in januari 2018 een aanzienlijke correctie heeft ondergaan. “Het hoeft niet zo erg te zijn, maar een lager tempo na de meest recente rally van 1.800 punten zou gezond zijn”, zegt Scherer.

Maandag merken in zicht
Vanuit technisch oogpunt moeten beleggers vandaag en in de komende dagen de limieten van maandag in de gaten houden. Sindsdien is de Dax op maandag altijd binnen zijn handelsbereik gebleven (12.671 tot 13.297 punten). Alleen een uitbraak boven of onder deze markeringen zou neerkomen op een significant richtinggevend besluit op middellange termijn.

Zolang de aanhoudende consolidatie na de vaccinrally maandag eindigde boven het dieptepunt van maandag, zullen de vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor de Duitse referentie-index positief blijven.

Vooral omdat de Dax vorige week de belangrijke 200-daagse lijn (momenteel op 12.065 punten) wist te heroveren en er nu ruim boven handelt.

Volautomatisch beleggen
Weinig tijd? Of niet willen verdiepen in beleggen? Maar wel een optimaal rendement. Wij hebben de oplossing: Automatisch Beleggen!
Dit jaar rendement van 81%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *