Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nieuw! CritiVestor

We gaan iets nieuws beginnen, iets wat andere beleggingswebsites in Nederland nog niet aanbieden. Op 1 oktober starten wij een portefeuille op basis van trackers waarin wij wereldwijd gaan beleggen. Trackers worden steeds populairder ten koste van de ‘ouderwetse’ beleggingsfondsen. Het is een goedkope en effectieve manier van beleggen.

Wij publiceerden wekelijks een tip onder de rubriek Tip van de week. Daarbij hielden wij ook de rendementen bij om u een inzicht te geven. Enkele van deze trackers staan op forse winst zoals Carmignac Portfolio Commodities (80%) en Comgest Magellan (69%). Wij vermeldden echter niet de uitstapposities zodat het geen echte portefeuille was. Dat gaan we nu doen met een modelportefeuille.

Beleggers kunnen profiteren van een wereldwijde spreiding met deskundige begeleiding met betrekking tot in -en uitstapmomenten. Bij geen enkele bank worden deze momenten geadviseerd. U kunt dus een professionele manier van beleggen volgen tegen hele lage kosten.

De Kritische Belegger biedt in samenwerking met de zeer ervaren vermogensbeheerder Jan-willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer deze modelportefeuille aan.  Hij verzorgt voor ons de rubriek Tip van de Week.

Doel van de portefeuille

Aanzienlijk meer dan de spaarrente en outperformance van bijvoorbeeld de AEX.

Beleggingshorizon

De belegger dient een beleggingshorizon te hebben van minimaal 5 jaar. De portefeuille is daardoor geschikt voor lange termijn beleggers met een offensieve insteek.

Samenstelling

Wij gaan beginnen met de portefeuille op 1 oktober met een startkapitaal van 10.000 euro. Er wordt belegd in maximaal 10 trackers.  Ook kan cash aangehouden worden. Er wordt wereldwijd belegd in long -en shortposities in aandelen, obligaties, grondstoffen waardoor een brede spreiding wordt bereikt.  De hefboom mag niet meer dan 3 bedragen.

Iedere positie mag niet meer dan 10% van de portefeuille zijn. De portefeuille wordt geleidelijk opgebouwd. Dit is afhankelijk van de markt.

Hoe werkt het

De actuele portefeuille wordt elke week bijgewerkt en op maandag 12:00 uur verzonden. Daarnaast geven wij als er mutaties zijn dit ook per e-mail door. Dit kan een kort bericht zijn.

Bij vakantie en ziekte wordt er geen nieuwsbrief verstuurd en de portefeuille niet bijgewerkt. Dus de verzending is behoudens vakantie en ziekte.

Abonnement 

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief en de modelportefeuille volgen voor slechts 99 euro inclusief BTW voor drie maanden. Daarmee kunt u een portefeuille volgen die wereldwijd gespreid is, bijgehouden door een ervaren vermogensbeheerder.  U krijgt dus elke week een nieuwsbrief met een update en ook als er een wijziging in de portefeuille plaatsvindt.

Bent u geïnteresseerd? Stuur ons een e-mail en vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land: critivestor@dekritischebelegger.nl

Disclaimer

De content is niet bedoeld als beleggingsadviezen. U heeft de vrijheid om het al dan niet op te volgen. Op alle content is onze disclaimer en Algemene voorwaarden van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

23 reacties op “Nieuw! CritiVestor”

 1. Avatar

  Al een lange periode volg ik de informatie van DKB. ik acht hr. Satilmis een deskundig man. Jammer dat de site steeds commerciëler word. Kritische commentaren die objectief geschreven zijn t.b.v. kritische beleggers en traders zijn essentieel om mogelijke vruchtbare akties te doen op de beurs. Een goede website die dit perfect weergeeft is b.v. biflatie.nl Niet commercieel en ’to the point’ Hr Satilmis; De commerciële sites van ‘Chel’en uw nieuwe trackersite per 1 oktober a.s. horen hierin m.i. niet thuis. In maart is er tijdelijk op uw site een wekelijks artikel verschenen van Edward Loef, deze informatie was wél welkom, waar is Edward gebleven met zijn wekelijkse vrijblijvende adviezen? Hopelijk wilt u commercialisering zoveel mogelijk vermijden ten behoeve van de kwaliteit van uw website die ik ( nog ) steeds nog waardeer.

 2. Satilmis

  Beste Henk, Ik begrijp uw gevoel en waardeer uw reactie. Vooraleerst wil ik opmerken dat we een onafhankelijke site zijn en dat blijven. Daarnaast staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Alles wat we doen staat daarmee in verband.

  De nieuwe trackerportefeuille die wij gaan starten is uniek in zijn soort en wordt door geen enkele andere site aangeboden. Het biedt onze bezoekers de kans een professionele manier van beleggen te volgen dat kosteneffectief is. Voor nog geen 1 euro per dag kunt u deze portefeuille volgen.

  Critivestor is een aanvulling op onze rubriek “Tip van de week“. Wij tipten hier veel trackers maar zonder de uitstapmomenten te geven. Door u als abonnee aan te melden bent u ook verzekerd wanneer er uitgestapt wordt.

  U krijgt elke week een nieuwsbrief met de stand van zaken en ook een mail als er van positie gewijzigd wordt.

  In concreto: ik vind het een zeer mooie gelegenheid voor de wat langere termijn belegger om te zien hoe een professionele portfeuille in zijn werk gaat en te volgen.

  De kosten zijn vast, u hoeft niet met 10.000 euro te werken. Als u met een hoger bedrag belegt zijn de kosten nog lager.

  Het bijhouden van de portefeuille, de administratie en ook het bijhouden van de site vergt veel tijd en moeite. Vandaar dat wij dit bedrag aan u vragen om deze kosten te dekken. Ik hoop dat u dat begrijpt.

 3. Avatar

  weg met het priet-praat : ik hoop dat jullie “in de markt”zitten voordat het financiele-systeem vastloopt. 150.000 stuks Aegon op 1 euro,150.000 stuks Ing op 1 euro, 150.000 stuks ArcelorMitall op 1 euro.

 4. Jasper Pool

  Ik vind het een mooi initiatief en begrijp niet hoe dit de neutraliteit van de site zou aantasten. Tuurlijk moet DKB inkomsten genereren om de site draaiende te houden. Vermogensbeheer is duur en hetzelfde geld voor beleggingsfondsen: gemiddeld 1,8% intrinsieke kosten per jaar. Als je voor euro 100.000 de trackerportefeuille volgt ben je 0,35% aan advieskosten kwijt per jaar + de transactiekosten van de trackers. Veel goedkoper kan toch eigenlijk niet, tenzij je denkt dat je het zelf beter kunt natuurlijk.

 5. Avatar

  Allemaal leuk en aardig die adviesdiensten. Hier zit ik persoonlijk niet op te wachten. By the way waar is Edward Loef?

  Met vriendelijke Groet

  Jan H

   1. HebHaas

    Beste Satilmis,

    Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga de resultaten eens een tijdje volgen voordat ik definitief besluit om al dan niet mee te doen.

 6. HebHaas

  Beste Satilmis,

  Bedankt voor het aanbod van 20% korting op Critivestor. Lijkt me een aantrekkelijk aanbod. Hoe lang is het geldig?

 7. Avatar

  Beste Satilmis
  Jammer dat de 20% niet goed kan maken wat de verliezen opleveren van Chel trading.
  En ik begrijp ook heel goed dat het ontzettend moelijk is om in deze markt te traden.
  Het leek me dan ook geen slecht idéé om de abonnementen op te schorten en te wachten dat de markten weer tot rust zijn gekomen.
  Over Critvestor is maar weinig bekend gemaakt, over de resultaat historie,zie ik hier niets niets ,en dat lijkt me toch wel van belang voordat je weer een nieuw abonnement wilt afsluiten.
  Ik heb nu het gevoel dat je een sprong in het duister maakt.
  één ding is wel zeker de abonnements verkopers maken altijd winst

  1. Satilmis

   Beste Daxen, Deze markt is zeer moeilijk voor traders. Ik begrijp echter uw teleurstelling maar wij blijven onverminderd vertrouwen hebben in Chel Trading. De rustige manier van traden spreekt veel mensen aan.

   Critvestor is niet bedoeld voor de handelaar maar meer voor de lange termijn belegger.

   Critivestor is voortgekomen uit onze rubriek Tip van de Week. Daarin publiceerden wij veel tips maar melden niet het moment van uitstap. Dat gaan wij nu doen met deze abonnementsdienst.

   Resultaten van de Tip van de week hielden wij maandelijks bij om een inzicht te geven. Zie bijvoorbeeld: http://www.dekritischebelegger.nl/tip-van-de-week/tip-van-de-week-rendementen/

   U ziet een gemiddeld rendement van 20%. Dit overzicht is echter verouderd. Wij zijn gestopt met het bijhouden omdat het zinloos is.

   Het probleem met dit overzicht is dat wij de uitstapposities niet vermeldden en is daarom geen echte portefeuille.

 8. Avatar

  Beste ….

  Ik ben het met daxen wel eens. Dus dit abonnement maakt alleen rendement wanneer de markt stijgt. Grappig 😉

  1. Satilmis

   Beste Jan, U heeft het kennelijk niet goed gelezen: Er staat in het artikel:

   “Er wordt wereldwijd belegd in long -en shortposities in aandelen, obligaties, grondstoffen waardoor een brede spreiding wordt bereikt.”

 9. Avatar

  Saltilmis,

  Een veel besproken initiatief eindelijk dan live. Wij zullen de portefeuille volgen en promoten van deelname voor onze leden via ons platform overwegen.

  Bestuur CoBelegge.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *