Hoe te beleggen met gegarandeerde winst

Beleggen kan een uitdaging zijn. Met zoveel opties en onzekerheden kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maar wat als er een manier was om vrijwel gegarandeerd winst te maken met beleggen? Volgens een recente studie van Crestmont Research bestaat er een beleggingsstrategie die precies dat doet. Lees verder om te ontdekken hoe je het risico op verlies kunt minimaliseren en de kans op winst kunt maximaliseren.

Geduld is de sleutel

Een van de belangrijkste eigenschappen die beleggers moeten hebben, is geduld. Op korte termijn kunnen koersen fluctueren en kunnen er verliezen optreden. Maar op lange termijn zijn de opbrengsten veel beter te voorspellen. Met een bepaalde strategie is winst zelfs zeker.

Een studie van Crestmont Research biedt inzicht in een beleggingsstrategie die sinds het begin van de 20e eeuw consistent winstgevend is gebleken. De marktanalisten ontdekten dat als een fictieve belegger tussen 1900 en 2022 een ETF op de S&P 500 had gekocht en deze minstens 20 jaar had aangehouden, hij altijd winst zou hebben gemaakt, inclusief dividenden.

Historische Hoogtepunten en Berenmarkten

In 2021 boekten de iconische Dow Jones Industrial Average (^DJI), de brede S&P 500 (^GSPC) en de op innovatie gerichte Nasdaq Composite (^IXIC) meerdere historische slotrecords en profiteerden ze enorm van overvloedig goedkoop kapitaal als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Het scenario veranderde echter in 2022. De historisch hoge inflatie dwong de Federal Reserve om een einde te maken aan de goedkope financiering door renteverhogingen, met het snelste tempo in meer dan 40 jaar. Als gevolg daarvan belandden de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq Composite in een berenmarkt en behaalden ze hun slechtste jaarlijkse rendementen sinds 2008. De snelheid van de neerwaartse beweging tijdens berenmarkten heeft veel beleggers terecht doen afvragen wanneer de volatiliteit zal afnemen en een nieuwe bullmarkt zal beginnen.

De kracht van Geduld

Het goede nieuws is dat langetermijnbeleggers niets te vrezen hebben als de geschiedenis zich herhaalt. Statistisch gezien brengt de aandelenmarkt onevenredig veel tijd door met stijgen. Veel beleggers realiseren zich waarschijnlijk niet hoe vaak correcties op de aandelenmarkt voorkomen. Volgens gegevens van consultancybedrijf Yardeni Research heeft de benchmark S&P 500 sinds het begin van 1950 maar liefst 39 correcties van meer dan 10% doorgemaakt. Dit betekent gemiddeld minstens elke 1,88 jaar gedurende iets meer dan 73 jaar. Met andere woorden, opvallende dalingen zijn vrij gebruikelijk.

Het herstel na Correcties

Maar weet je wat ook gebruikelijk is? Een terugkeer naar nieuwe recordhoogtes in de Dow, S&P 500 en Nasdaq. Hoewel we nooit van tevoren kunnen voorspellen wanneer een correctie, crash of berenmarkt zal beginnen, hoelang deze zal duren of waar het dieptepunt zal liggen voor deze grote Amerikaanse aandelenindices, is uit de geschiedenis gebleken dat ze uiteindelijk hun verliezen goedmaken. Geduld is het belangrijkste ingrediënt voor beleggers.

Het Belang van Optimisme en Geduld

Bovendien heeft de geschiedenis aangetoond dat optimisme loont, zelfs wanneer het tij op korte termijn keert. Ongeveer een jaar geleden heb ik de totale hoeveelheid kalenderdagen berekend die de S&P 500 sinds het begin van 1950 heeft doorgebracht met stijgen versus corrigeren (wederom met behulp van gegevens van Yardeni Research). Voor elke dag die werd besteed aan een correctie, genoot de S&P 500 van 2,6 dagen van stijging. Deze ongelijke verdeling van stijging nodigt beleggers simpelweg uit om hun geld aan het werk te zetten en geduldig te blijven.

De resultaten spreken voor zich

In totaal zijn er ongeveer 104 mogelijke afsluitingsjaren (1919 – 2022) waarin men na 20 jaar kon uitstappen en de winsten kon meenemen. Maar dat is niet alles: in slechts een handvol van deze 104 scenario’s zouden beleggers slechts een rendement van vijf procent of minder hebben behaald. In ongeveer de helft van alle scenario’s zou een rendement tussen negen en 17,1 procent zeker zijn geweest.

De studie bewijst dat verliezen door economische en financiële crises zoals in de jaren ’20 of 2007/2008 kunnen worden gecompenseerd door een langetermijnbeleggingsstrategie.

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat er geen garanties zijn voor toekomstige prestaties. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je besluit te investeren.

Maar als we kijken naar de resultaten van de studie van Crestmont Research, lijkt het erop dat geduld hebben en investeren in een ETF op de S&P 500 voor minstens 20 jaar een strategie is die in het verleden consistent winstgevend is gebleken. Deze aanpak minimaliseert het risico op verlies en maximaliseert de kans op winst. Onthoud echter dat beleggen een langetermijnspel is en dat resultaten in de toekomst kunnen variëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.