Rijk worden? Betaal niet eerst je rekeningen

Heb je ooit gedroomd van rijkdom en financiële vrijheid? Het lijkt misschien een onbereikbaar doel, maar selfmade miljonair David Bach heeft een verrassende aanpak die je misschien niet verwacht. In dit artikel onthullen we zijn geheimen en geven we praktische tips om je te helpen je financiële dromen waar te maken.

Een andere manier van denken

Je zou denken dat het betalen van je rekeningen voordat je iets anders doet de meest logische manier is om rijkdom op te bouwen. Maar David Bach pakt het anders aan. In een exclusief interview met het Amerikaanse zakenportaal CNBC onthult hij een van zijn meest verrassende adviezen.

Op het eerste gezicht lijkt deze tip misschien vreemd, maar David Bach raadt je aan om jezelf niet langer op de laatste plaats te zetten. Dit is een van de grootste financiële fouten die je kunt maken, zegt hij. “De meeste mensen sparen geld, betalen rekeningen en besteden het weinige dat overblijft aan zichzelf.”

Maar er is een betere manier. “Financieel positief achteruit” is het motto dat beleggers zouden moeten volgen. Het idee is om eerst geld opzij te zetten voor je economische ambities, dan je rekeningen te betalen en de rest uit te geven. Met deze simpele mentale verschuiving kun je je volledig concentreren op rijk worden, althans dat is Bachs idee.

Praktische tips

In de praktijk werkt het zo: de bestsellerauteur raadt aan om voortaan één uurloon per dag opzij te zetten en te beleggen op een pensioenrekening. Als je bijvoorbeeld een jaarsalaris krijgt van zo’n 41.000 euro, dan bespaar je zo’n 20 euro per dag. De 56-jarige vindt het een trefzekere methode. Dus “je kunt niet uitgeven wat je niet hebt”, concludeert hij.

En dan is er nog “The Latte Factor”. Dit briljante concept houdt in dat kleine, regelmatige aankopen in de loop van de tijd oplopen tot enorme bedragen. Als je bijvoorbeeld elke dag $5 uitgeeft aan koffie, kost dat veel meer dan de $1.825 per jaar die je direct betaalt. Dit concept is van toepassing op elke terugkerende kostenpost in je financiële leven, zoals lunchen buiten de deur of regelmatig naar happy hour gaan.

Conclusie

In dit artikel hebben we de onconventionele aanpak van selfmade miljonair David Bach besproken om rijkdom op te bouwen. In plaats van eerst je rekeningen te betalen en dan pas te sparen, raadt hij aan om eerst geld opzij te zetten voor je economische ambities en dan pas je rekeningen te betalen. Met praktische tips zoals “The Latte Factor” en het opzij zetten van één uurloon per dag, biedt Bach een duidelijk pad naar financiële vrijheid.

Dus waar wacht je nog op? Volg het advies van David Bach en begin vandaag nog met het opbouwen van je rijkdom!

Bronnen:

  • CNBC interview met David Bach
  • “The Automatic Millionaire” door David Bach

Citaten:

  • “Je hoeft niet rijk te zijn om een investeerder te zijn!” – David Bach
  • “Het geheim om rijk te worden is dat je niet mag opgeven!” – David Bach
  • “Je kunt geen rijkdom vergaren door alleen maar toe te kijken en af te wachten. Je moet actie ondernemen.” – David Bach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.