10 aandelen om te profiteren van de AI-boom

Kunstmatige intelligentie (KI) is een hot topic op de beurzen. Hoewel Nvidia en Microsoft bekende spelers zijn in deze groeimarkt, zijn er nog tien andere, minder bekende aandelen die kunnen profiteren van de KI-boom nu en in de komende jaren.

Introductie

Iedereen wil meedoen aan de KI-boom op de beurs. Deze FOMO (Fear Of Missing Out) leidt echter snel tot overwaardering van bekende aandelen zoals Microsoft en Nvidia. Om niet als laatste op een reeds vertrokken trein te springen, moeten beleggers verder kijken dan deze bekende namen.

Topkeuzes van experts

Goldman Sachs portefeuillebeheerder Brook Dane noemde enkele interessante mogelijkheden in een recent gepubliceerde studie. Zijn topkeuzes waren Marvell Technology, Micron Technology, Snowflake en Palo Alto Networks.

TD Cowen-analist John Blackledge publiceerde onlangs een ongelooflijke 184 pagina’s tellende studie over KI-aandelen. Hij verwacht een sterke groei van KI, met uitgaven voor generatieve KI-software die in 2027 oplopen tot 81 miljard US-dollar. Dit komt neer op een gemiddelde jaarlijkse groeivoet van 190% over vijf jaar.

Blackledge ging specifiek in op aandelen die om verschillende redenen zouden kunnen profiteren van KI en niet al FOMO-gedreven waarden zijn zoals Nvidia of Microsoft. Dit zijn enkele van zijn topkeuzes:

Digital Realty Trust (DLR)

Digital Realty Trust is een vastgoedbeleggingstrust die datacenters over de hele wereld bezit en exploiteert. De datacenters van het bedrijf bieden colocatie-, cloud- en beheerde services aan een breed scala van klanten, waaronder bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Digital Realty Trust is een leider in de datacentermarkt en men verwacht dat het bedrijf in de komende jaren zal blijven groeien. Voor Digital Realty Trust (NYSE: DLR) is het consensus koersdoel $116,92, wat een opwaarts potentieel van 26,79% betekent ten opzichte van de huidige prijs van $92,22, volgens MarketBeat op 25 mei 2023.

Amazon (AMZN)

Amazon is een wereldwijd e-commercebedrijf dat ook cloud computing-diensten aanbiedt. Het e-commerceplatform van het bedrijf verkoopt een breed scala aan producten, waaronder boeken, elektronica, kleding en huishoudelijke artikelen. De cloud computing-diensten van Amazon, genaamd Amazon Web Services (AWS), worden gebruikt door bedrijven van alle groottes om hun websites en applicaties te hosten. Amazon is een leider in de e-commerce- en cloud computing-markten en men verwacht dat het bedrijf in de komende jaren zal blijven groeien. Voor Amazon (NASDAQ: AMZN) is het consensus koersdoel $143,12, wat een opwaarts potentieel van 23,12% betekent ten opzichte van de huidige prijs van $116,25, volgens MarketBeat op 26 mei 2023.

Meta (META)

Meta is een socialmediabedrijf dat eigenaar is van de platforms Facebook, Instagram en WhatsApp. Het bedrijf is een leider in de social media-wereld en men verwacht dat het in de komende jaren verder zal groeien. Loop Capital heeft bijvoorbeeld een koersdoel van $320 vastgesteld voor Meta Platforms (NASDAQ: META) met een verwachte stijging van 22,12% in de komende 12 maanden.

Equinix (EQIX)

Equinix, Inc. is een Amerikaans multinationaal bedrijf met hoofdkantoor in Redwood City, Californië, dat gespecialiseerd is in internetverbindingen en datacenters. Het bedrijf is een leider in het wereldwijde marktaandeel van colocatiedatacenters, met 248 datacenters in 27 landen op vijf continenten. Equinix (NASDAQ: EQIX) heeft een gemiddeld koersdoel van $795, wat een opwaarts potentieel van 12,60% betekent ten opzichte van de huidige prijs van $707,26, volgens Wall Street Journal op 25 mei 2023.

CrowdStrike (CRWD)

CrowdStrike is een cybersecuritybedrijf dat cloudgebaseerde endpoint-beschermingssoftware biedt. De software van het bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om malware-aanvallen te detecteren en te voorkomen. CrowdStrike is een leider in de cybersecuritymarkt en men verwacht dat het bedrijf in de komende jaren zal blijven groeien. Voor CrowdStrike (NASDAQ: CRWD) is het consensus koersdoel $172,32, wat een opwaarts potentieel van 11,81% betekent ten opzichte van de huidige prijs van $154,12, volgens MarketBeat op 26 mei 2023.

SentinelOne (SNT)

SentinelOne is een bedrijf dat autonome endpoint-bescherming levert middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, reactie en opsporing functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op extreem gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk. SentinelOne (NYSE: S) heeft een consensus koersdoel van $21,16, wat een opwaarts potentieel van 2,47% vertegenwoordigt ten opzichte van de huidige prijs van $20,65, volgens MarketBeat op 26 mei 2023.

Adobe (ADBE)

Adobe is een softwarebedrijf dat creatieve softwareproducten ontwikkelt en op de markt brengt, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign. De producten van het bedrijf worden gebruikt door creatieve professionals over de hele wereld, en men verwacht dat het bedrijf in de komende jaren zal blijven groeien. Voor Adobe (NASDAQ: ADBE) is het consensus koersdoel $388, wat een neerwaarts potentieel van 6,6% betekent ten opzichte van de huidige prijs van $415,

Conclusie

Kunstmatige intelligentie (KI) is een groeiende markt met veel potentieel voor beleggers. Hoewel bekende bedrijven zoals Nvidia en Microsoft vaak worden geassocieerd met KI, zijn er nog vele andere, minder bekende bedrijven die kunnen profiteren van deze trend. Experts hebben verschillende topkeuzes genoemd, waaronder Marvell Technology, Micron Technology, Snowflake en Palo Alto Networks. Door verder te kijken dan de bekende namen, kunnen beleggers mogelijkheden ontdekken om te profiteren van de KI-boom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.