Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hardlopers zijn doodlopers

De stemming op de internationale aandelenbeurzen is er een van het kan niet op! Het vaccin zal er voor zorgen dat de economieën in 2021 wereldwijd herstellen.

Bedrijfswinsten zullen exploderen, omdat huishoudens op grote schaal gaan uitgeven. Tegelijkertijd zullen centrale banken en nationale overheden hun steunprogramma’s gaande houden.

Het optimisme wordt zichtbaar in een nieuwe aandacht van beleggers voor aandelen uit Opkomende Markten en voor commodities als koper en ijzererts.

Als de stemming zo eenduidig optimistisch is, dan is een voorzichtig achter het oor krabben wel op zijn plaats. Stel nu dat het vaccinatieprogramma slechts met horten en stoten op gang komt? Herstellen economieën dan wel zo snel? Gaan bedrijfswinsten wel snel omhoog?

Een verstoord verwachtingspatroon kan de aandacht van beleggers verleggen naar de groeiende schuldenberg bij bedrijven en overheden.

Hoge schulden van landen willen nog wel eens gepaard gaan met een matige groei en een lage inflatie. Als het eerste enthousiasme over het herstel is weggeëbd, dan kan daarvoor wel een secular stagnation en lage rendementen op obligaties in de plaats komen.

Wie weet komen we in 2021 voor ongewenste uitkomsten te staan als de pandemie geweken is! Zeker de oudere belegger moet hierover kunnen verhalen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *