Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goud doet het al 50 jaar beter dan de aandelenbeurs

Welke activaklasse is de afgelopen 50 jaar het meest succesvol geweest? Volgens Vermogensbeheerder Stephan Albrech is dat goud geweest. Hij blijf positief over de vooruitzichten van het edelmetaal.

Er is een term in de financiële psychologie die verklaart waarom de meerderheid van de beleggers het mis heeft over belangrijke beoordelingen: de zogenaamde ‘recency bias’. Het zegt dat latere informatie een grotere impact heeft op het geheugen en beslissingen dan informatie die al lang bekend is. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: ons korte-termijngeheugen is beheersbaar – en wat erin staat is gemakkelijker voor ons beschikbaar dan oudere informatie.

Verhalen zijn één ding – de cijfers zijn een ander

Voor onze aandelen- en goudemissie betekent dit dat, aangezien dividendaandelen de afgelopen vijf tot tien jaar beter hebben gepresteerd dan goud, veel beleggers geneigd zijn te geloven dat aandelen inherent superieur zijn aan edelmetalen in termen van rendement. Maar het is niet zo eenvoudig: sinds het dieptepunt in 2000 hebben Amerikaanse aandelen, die onbetwist het rendement van aandelen leiden, “slechts” 164 procent of vijf procent per jaar gewonnen zonder dividenden. Goud behaalde ondertussen 495 procent of 9,3 procent per jaar. Zelfs met dividenden konden aandelen het edelmetaal de afgelopen 20 jaar niet bijhouden. Dit geldt met name voor tienjaars staatsobligaties, die slechts met ongeveer 140 procent groeiden, inclusief rente.

Nu zou men kunnen stellen dat men slechts lang genoeg moest wachten tot het voordeel van dividenden op aandelen zou veranderen in “harde” euro’s tegen “onsuccesvol” goud. Zelfs dit is echter niet bestand tegen controle, zoals de vergelijking van aandelen en goud laat zien sinds de goudprijs in 1971 werd vrijgegeven. Sindsdien is goud gestegen van $ 35 tot $ 1.561, een stijging van 4.360 procent – een jaarlijks rendement van 8,2 procent. De Duitse aandelenindex, inclusief dividenden, steeg van 423 naar een goede 13.500 – en groeide dus ‘slechts’ met 3.200 procent.

Edelmetalen bullmarkt gaat de volgende grote ronde in

Na deze excursie in de geschiedenis, de vooruitzichten voor goud in de komende jaren. Het belangrijkste technische argument is dat goud de bloeiende bullmarkt tot zeven jaar geleden heeft gecorrigeerd en nu rijp is voor een verdere stijging. Gemeten in euro’s eindigde het afgelopen jaar zelfs met een recordhoogte – een duidelijk signaal dat de bullmarkt voor goud de komende jaren zal blijven bestaan ​​omdat activa met hogere prijzen de neiging hebben om extra investeerders aan te trekken.

Vanuit een grafiekperspectief herinnert de huidige fase ons aan de periode van 2006 tot 2008, toen goud 20 jaar van dieptepunten voltooide en vervolgens voor de eerste keer aanzienlijk steeg. In de komende vijf jaar verdrievoudigde de prijs bijna. We willen ons hier niet binden of het dit keer zou moeten gebeuren – dat zou een prijs zijn van $ 4.000 tot $ 5.000 per troy ounce. Hij verwacht echter dat goud de zone van $ 2.000 tot $ 2.500 zal bereiken in de volgende opwaartse stijging. Dat zou een stijging van maximaal 60 procent zijn – en verrassingen zijn zeker mogelijk.

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Goud doet het al 50 jaar beter dan de aandelenbeurs”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *