Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Eerste negatieve maand sinds maart

De Amerikaanse aandelenmarkt stevende af op de eerste negatieve maand sinds maart.

Een positieve opening op Wall Street stimuleerde een laat herstel op de Europese markten. De ontzetting die veel mensen voelden na het bekijken van het Amerikaanse presidentiële debat, kwam tot uiting in een sombere, matte sessie. Na een daling in september zijn de Europese aandelen nagenoeg onveranderd gedurende het kwartaal en met dubbele cijfers lager dan het jaar. Europese benchmarks daalden in september minder dan de markten in de Verenigde Staten, maar dat is geen reden tot opwinding omdat ze in juli en augustus veel minder hard stegen.

VS

Wall Street opende in het groen nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin zei dat er een laatste kans was om een ​​nieuwe stimuleringswet aangenomen te krijgen. Dat hielp bij het herstel van kleine, kortstondige verliezen op termijnmarkten na het eerste presidentiële debat. De aandelen van Disney zonk na het besluit om maar liefst 28.000 arbeiders te ontslaan. Het is schokkend vanwege het grote aantal, maar niet verrassend gezien de staat van de pretparkactiviteiten. De capaciteit in de meeste Disney-parken wordt beperkt door sociale distantiëring, de inkomsten zijn daardoor gedaald en dus moeten de kosten ook omlaag.

Valuta

De Amerikaanse dollar was terug in vorm na beter dan verwachte ADP-werkgelegenheidsgegevens, waar in september 749.000 privébanen bij kwamen. De dollar geniet de voorkeur als toevluchtsoord, waarbij FX-traders meer gewicht toekennen aan de toenemende kans op een impasse bij de verkiezingen dan aan de mogelijkheden voor een nieuw stimuleringspakket van de VS.

September markeerde een terugkeer voor de dollar, maar er waren enkele vroege tekenen van dip-buy in de euro en andere valuta’s nabij het laagste punt in 2 maanden. De positionering van de COT laat zien dat speculanten nog steeds zwaar overwogen zijn in de euro ten opzichte van de dollar, in afwachting van aanhoudend ruim monetair beleid van de Fed.

ECB-president Lagarde gaf een van haar duidelijkste indicaties tot nu toe dat de centrale bank op koers ligt om haar inflatiemandaat te wijzigen, wat sterk lijkt op de verandering die door de Fed is doorgevoerd. Lagarde zei: “In de huidige omgeving van lagere inflatie zijn de zorgen waarmee we worden geconfronteerd anders (dan in 2003) en dit moet worden weerspiegeld in onze inflatiedoelstelling.” Als je na een decennium je doel niet kunt bereiken, verander je je doel.

Hoop op een Brexit-doorbraak en veel beter dan gehoopt BBP-cijfers hielpen het pond een kleine lift te krijgen ten opzichte van de euro.

Goud

Het is een moeilijke maand geweest voor edelmetalen nadat de rally eindelijk bezweek na maanden van een bijna rechte lijn hoger. Goud ligt op koers voor de slechtste maand in vier jaar. Minder gelddruk van de Fed en toenemende onzekerheid rond de Amerikaanse verkiezingen hebben geleid tot een sterkere dollar.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *