Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Shell bedrijft incidentenpolitiek

Nog niet zolang geleden heette Shell in managementtaal een intelligente volger. Nu lijkt het erop dat het bedrijf een achterblijver is geworden die de verkeerde afslag heeft genomen.

Tekenend is dat Shell pas in februari 2021 met een nieuwe strategie op de proppen komt. Dat is rijkelijk laat en dat versterkt het idee dat binnen Shell incidentenpolitiek bedreven wordt.

De problemen van Shell zijn voor een niet onbelangrijk deel veroorzaakt doordat wereldwijd kapitaal zich langzaam maar zeker afkeerde van fossiele brandstof. Voor Shell betekende dat een streep door het dividend en afschrijvingen ter waarde van $ 22 miljard. Voor de belegger betekende het een koersdaling van 55%.

Het antwoord van Shell is bezuinigen en nog eens bezuinigen, maar beleggers zijn allesbehalve overtuigd. Shell beweert dat renewables het bedrijf de mogelijkheid geven nieuwe producten te ontwikkelen. Beleggers prefereren vooralsnog pure play bedrijven als Orsted en Neste Oil.

Shell krijgt nu de rekening gepresenteerd voor een gebrek aan visie in het recente verleden. Gelukkig voor Shell is het bedrijf nog steeds financieel gezond en kan het zich door de transitie heen investeren. Markten zijn echter nooit blij met achterblijvers.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *