Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De actieve fondsbeheerder legt het loodje

Het zijn en blijven moeilijke tijden voor de actieve fondsbeheerder. Ook in 2021 konden de meeste de markt weer niet verslaan en moesten ze het afleggen tegen de passief beheerde fondsen. Slechts 25% van hen was in staat de S&P500 te verslaan

Sommige cijfers zijn onthutsend. De brede S&P 500 leverde over 2021 een rendement van 28,7%, het dividend incluis. De grote 5 techfondsen vertegenwoordigen meer dan 30% van het totale rendement van de S&P 500. En juist daar gingen de actieve managers, die als uitgangspunt groei hebben, de mist in. Ze bleken onderwogen in zwaargewichten als Apple, Tesla en in Microsoft, zo hebben ze bij Bank Of Amerika geconstateerd. Daarmee speelden deze actieve managers op voorhand al een verloren wedstrijd. Slechts 1% deed het beter dan de benchmark.

De collega’s, die zich op value ori├źnteerden, deden het beter met een score boven 60%. Ze waren vooral overwogen in energie en financials. Echt goed presteerden de actieve fondsbeheerders die de small-caps als werkterrein hebben. Het leeuwendeel van hen versloeg de Russel 2000.

Door deze matige tot slechte prestaties verliezen actieve fondsen steeds meer terrein op de passieve. De uitstroom uit de actieve fondsen beliep in 2021 een bedrag van meer dan $ 390 miljard, voorwaar geen klein bier.

Verzin een list, Tom Poes!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *