Wat is het geheim van Apple?

Het gaat ongelooflijk met Apple. Het bedrijf deed er 42 jaar over om de barrière van een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen te doorbreken. Toen duurde het nog ruim 2 jaar om de barrière van $ 2 biljoen te slechten. Nu16 maanden later schommelt de waardering rond $ 3 biljoen.

Wat is het geheime wapen van Apple behalve de gekte van de markt? Welbeschouwd brengt het bedrijf in mijn ogen al jaren geen werkelijk nieuw innovatief product of dienst op de markt.

Met alle respect, maar de iPhone is zo onderhand een legacy product. Dat neemt niet weg, dat de verkoop van de iPhone 13 weer alle records lijkt te gaan breken, terwijl het toch echt weinig innovatieve kenmerken heeft.

Toegegeven, de businessmix is verandert. Wearables is nu 10,5% van de totale omzet. Maar is dat een hemelschokkende verandering. Ik geloof het niet. Daarmee blijft voor mij de vraag overeind: waarop berust de snelle ontwikkeling van de marktkapitalisatie van Apple?

En dan, wat gaat er met die marktkapitalisatie gebeuren als Apple eindelijk weer eens met iets echts innovatiefs op de markt komt! Een heel andere vraag is, waar houdt dit op? Het kan niet eindeloos doorgaan. Wie het weet mag het zeggen, graag zelfs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.