Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

In crypto stappen? Vier tips!

Naar schatting 1,6 miljoen Nederlanders bezitten cryptovaluta. Behoor jij nog niet tot deze categorie, maar overweeg je wel om tot aanschaf over te gaan? Zorg er dan voor dat je dat op een verstandige manier aanpakt. Met de onderstaande vier tips zorg je ervoor dat je het risico zo veel mogelijk kunt beperken. Garanties met betrekking tot het koersverloop zijn niet te geven, maar er zijn wel wat beginnersfouten die je kunt voorkomen door je voldoende in te lezen.

Kennis is macht

Een oud gezegde, maar nog altijd zeer actueel. Het is belangrijk om je eerst te verdiepen in de wereld van de cryptovaluta voordat je overgaat tot het doen van investeringen. Menigeen stapte zonder enige kennis van zaken in de cryptohandel en kwam van een koude kermis thuis. Zorg ervoor dat je weet hoe deze handel in elkaar steekt en vaar niet blind op de goedbedoelde adviezen van je buurman. Leer wat een wallet is en hoe je deze beheert. Ontdek hoe de waarde van cryptovaluta wordt bepaald en hoe deze kan fluctueren onder invloed van allerlei gebeurtenissen. Ga dagelijks het cryptonieuws volgen om ervoor te zorgen dat je precies weet wat er speelt. Het biedt geen volledige zekerheid, maar de kans op een zeperd is in elk geval een stuk minder groot.

Kies een betrouwbaar platform

Veel bedrijven bieden cryptovaluta aan, maar lang niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Neem nu bijvoorbeeld de handel in ethereum, één van de meest populaire cryptovaluta van dit moment. Je kunt natuurlijk alleen naar de koers van ethereum kijken, maar daarmee ben je er nog niet. Vergelijk ook eens wat de brokers zelf verdienen. Welke kosten brengen ze in rekening? Hier zijn interessante verschillen in te ontdekken.

Houd rekening met verlies

Investeer geen geld in cryptovaluta dat eigenlijk bedoeld was voor het dragen van de maandlasten. Als je te maken krijgt met een koersdaling, heb je dan namelijk een groot probleem. Gebruik alleen geld dat je echt zou kunnen missen, om jezelf te beschermen.
Pak op tijd je winst

Net zoals dat geldt voor aandelen op de beurs, geldt ook voor cryptovaluta dat er geen ideaal moment bestaat om te verkopen. De koers kan immers morgen nog hoger zijn, maar misschien juist later. Als je een mooi rendement te pakken hebt, verkoop dan de cryptovaluta ter waarde van je oorspronkelijke inleg en ga verder met de winst.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “In crypto stappen? Vier tips!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *