Beste vooruitzichten voor beleggers in meer dan tien jaar

De markten zijn al enkele weken op een voorzichtige herstelkoers. Desalniettemin: 2022 gaat de beleggingsgeschiedenis in als een horrorjaar. De hoogste inflatiecijfers en de snelste renteverhogingen door de centrale banken in meer dan 40 jaar hebben ervoor gezorgd dat de aandelen- en obligatiekoersen in gelijke mate zijn ingestort. De wereldaandelenindex MSCI World en de vergelijkbare wereldstaatsobligatie-index FTSE World Government Bond hebben sinds januari elk zo’n 18 procent verloren.

Dit schrikt veel investeerders af. Vermogensopbouw vereist echter een beleggingshorizon op lange termijn – en de vooruitzichten hiervoor zijn aanzienlijk verbeterd. Dat is de conclusie van het jaarlijkse langetermijnonderzoek van JP Morgan Asset Management.

In de 27e editie van het onderzoek springt het voorspelde jaarlijkse rendement voor een aandelenobligatieportefeuille van USD 60/40 over de komende 10-15 jaar omhoog van 4,30% vorig jaar naar 7,20%. Hoewel veel beleggers terecht gefocust zijn op hoge inflatie en andere tegenwind op de korte termijn, zal de inflatie naar verwachting de komende jaren afkoelen en zijn de rendementsprognoses voor de lange termijn aanzienlijk hoger opgeschoven.

“De pijnlijke inzinking op de aandelen- en obligatiemarkten in 2022 is misschien nog niet voorbij, maar op de langere termijn zien we dat de onrust van dit jaar de meest aantrekkelijke investeringsmogelijkheden creëert die we in tien jaar hebben gezien”, aldus John Bilton , hoofd van Global Multi -Assetstrategie, JP Morgan Asset Management . “Hoewel de markten op korte termijn uitdagend blijven, hebben beleggers voor het eerst sinds jaren een volledige portefeuilletoolkit tot hun beschikking met wederom positieve rendementsprognoses voor activa over het hele risicospectrum.”

“Ondanks de cyclische uitdagingen op de korte termijn, stijgen onze inflatieprognoses slechts bescheiden, aangezien we de inflatie zien afkoelen in de buurt van de doelstellingen van de centrale bank”, aldus Dr. David Kelly, Chief Global Strategist, JP Morgan Asset Management . “Hoewel instappunten aantrekkelijker zijn dan een jaar geleden, zouden ze nog aantrekkelijker kunnen worden als de conjuncturele zwakte van 2022 zich voortzet in 2023, wat waarschijnlijk lijkt. Beleggers moeten daarom rekening houden met de timing van hun instappunt, met het oog aan hoeveel verlies ze op korte termijn kunnen tolereren.”

“Onze 2023 Long-Term Capital Market Assumpties voorspellen dat activaklassen hun traditionele rol in portefeuilles hervatten, waarbij aandelen zorgen voor een sterke vermogensgroei, vastrentende waarden voor zinvolle inkomsten en alternatieven die een diversifiërende blootstelling bieden aan unieke rendementsstromen”, aldus Monica Issar , Global Head of Wealth Beheer Multi-Asset en Portfolio Oplossingen . “Deze aannames vormen een integraal onderdeel van onze aanpak om doelgerichte portefeuilles op te bouwen die klanten helpen hun beoogde resultaten te bereiken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.