Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers blijven nog voorzichtig

Wat doet de doorgewinterde belegger vandaag de dag zoal? Hij lijkt toch eerst en vooral op zoek naar zekerheid en veiligheid. Dan is goud nog steeds een gewild object. In de eerste 7 maanden van 2020 stroomde maar liefst $ 64,2 miljard naar zogeheten commodity ETP’s. Beleggers zijn en blijven bang voor het oplaaien van inflatie.

Maar ook obligatie-ETF’s blijven ongekend populair. Tot eind juli stroomde naar dit type fondsen een nettobedrag van

$ 141 miljard. Beleggers vinden het een prettig idee, dat centrale banken actief interveniëren op de obligatiemarkten. Dat voorkomt ongelukken.

Het blijkt ook dat veel beleggers nog steeds huiverig zijn veel risico’s te nemen ondanks de extreem lage rente. Beleggen in Emerging markets of non-government bonds beleeft geen hausse.

Dat is weer wel waar voor aandelen-etf’s. Als het om aandelen-etf’s gaat dan valt de snelgroeiende populariteit van ESG op. Die fondsen zijn niet alleen populair bij Europeanen, maar toch ook bij Amerikanen. De populariteit is te danken aan de verwachting dat ze alpha genereren en minder risicovol zijn.

Ook thematische fondsen genieten een groeiende populariteit en dan vooral fondsen die passen bij de tijdgeest, zoals healthcare of elektrische auto’s.

Het lijkt wachten op aandacht voor cyclicals, materials.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *