Beheerd beleggen voor beginners: tips en tricks

Ben je op dit moment sterk aan het overwegen om beheerd te gaan beleggen? Dan kom je er al erg snel achter dat hier enorm veel in mogelijk is. En het is helemaal niet zo gek dat je je hier als eerste graag wat verder in wilt verdiepen. Het gaat immers om een bedrag waar je hard voor hebt gespaard – en waar je iedere maand hard voor moet werken. Hoe je als beginner het beste kunt starten met beleggen, lees je in dit artikel.

Breng als eerste voor jezelf in kaart wat voor bedrag je iedere maand écht kunt missen
Op het moment dat je gaat beleggen, start je met een bepaald kapitaal. Dit kan oplopen van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Breng dus altijd als eerste in kaart wat voor bedrag je op dit moment kan missen. Maar breng ook je financiën op maandelijkse basis in kaart, zodat je weet wat voor bedrag je iedere maand in kunt leggen. Dit schept een hoop duidelijkheid en je weet zeker dat het geld dat je gaat beleggen, ook daadwerkelijk niet nodig is op dit moment. Zo kom je in de toekomst nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Check of je graag offensief of defensief wilt gaan beleggen
Daarnaast bestaan er ook verschillende vormen van beleggen. De twee meest bekende zijn offensief en defensief. Wat de beste keuze is, hangt voor een groot deel af van het risico dat je wilt lopen. Gelukkig kun je via je beleggersrekening vaak zien wat het te verwachten rendement op lange termijn is als je voor deze vormen van beleggen kiest. Want voor meer risico je gaat, des te winstgevender het rendement op lange termijn kan zijn. Maar lopen de beleggingen helemaal niet goed op lange termijn? Dan heb je ook de kans om een bedrag te verliezen. Wel zo goed om te weten natuurlijk.

Een adviseur kan je altijd uitgebreid informeren over wat er komt kijken bij het beleggen in jouw situatie
Ontvang je toch nog graag wat meer informatie? Bijvoorbeeld over Van Lanschot beheerd beleggen? Dan is het altijd een goed idee om een keer een gesprek in te plannen met een adviseur van een bank. Zo kun je altijd uitgebreid de nodige informatie ontvangen over wat er komt kijken bij het beleggen in jouw situatie. En dat zorgt ervoor dat een juiste keuze maken ook weer wat makkelijker verloopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.