Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Algoritmen gaan beleggen domineren

Stel je een wereld voor waarin twee vermogensbeheerders de markt domineren, waarin hun beheerd vermogen, de economie van de Verenigde Staten overtreft en waar bijna elk hedgefonds, overheid en gepensioneerde klant is. Het is dichterbij dan u denkt. BlackRock Inc.  en  Vanguard Group   – al ’s werelds grootste geldmanagers – kunnen binnen tien jaar in totaal $ 20 biljoen beheren. Voor de duidelijkheid: dat is $20.000 miljard. Dat blijkt uit berekeningen van Bloomberg. Een implicatie, is dat een enorm som geld in handen komt van een paar mensen.

Wereldwijde ETF-activa zouden tegen 2025 kunnen exploderen tot $ 25 biljoen , volgens schattingen van Jim Ross, voorzitter van de wereldwijde ETF-activiteiten van State Street. Die som alleen al zou voor BlackRock en Vanguard miljarden dollars extra betekenen, op basis van hun huidige marktaandeel.

De trend naar Indexbeleggen zal zich doorzetten. Tegelijkertijd is er de opkomst van het beleggen volgens een algoritme, dat zijn rekenmodellen die berekenen wanneer iets aangekocht of juist verkocht moet worden.

Volgens Luke Ellis, topman van MAN. het grootste hedgefondshuis ter wereld, zal binnen 25 jaar kunstmatige intelligentie in 9% van de beleggingsbeslissingen een rol spelen. Het lijkt er dus op dat algoritmen het beleggen domineren.

Om de huidige reikwijdte van de algoritmische revolutie te begrijpen, hierbij een aantal trends. De “fundamentele discretionaire handelaren” zijn nu goed voor slechts 10% van het handelsvolume in aandelen, volgens J.P. Morgan. Regels gebaseerde strategieën zijn verantwoordelijk voor 60%, meer dan een dubbele van een decennium geleden. Activa in kwantitatieve fondsen zijn sinds 2010 met 86% gestegen tot $ 940 miljard. De ‘Personal Advisor Services’ van Vanguard – de robo-adviseur van de passieve reus, die op algoritmische wijze portefeuilles in evenwicht houdt – heeft in de twee jaar sinds de lancering meer dan $ 65 miljard onder beheer gekregen . Bovendien, zoals Matt Levine van Bloomberg View opmerkt, zijn zelfs indexfondsen zelf eigenlijk gewoon “grove algoritmen”, waarbij aandelen worden gegroepeerd op basis van regels die gekoppeld zijn aan in het verleden behaalde resultaten.

Instituten gebruiken algoritmen om inzichten uit big data te ontdekken die verder gaan dan het rekenvermogen van menselijke analisten. Daarnaast gebruiken Instellingen algoritmen om handelsstrategieën vorm te geven en uit te voeren. Ook gevestigde bedrijven en startups gebruiken algoritmen om goedkope, eenvoudig te schalen, op de consument gerichte financiële producten te creëren.

De wereldwijde financiële crisis veranderde voor altijd de psychologie van particuliere beleggers. Techgoeroe Tim Wu spreekt over “een monumentale overdracht van sociaal vertrouwen: weg van menselijke instellingen ondersteund door de overheid en naar systemen die afhankelijk zijn van beproefde computercode.”

Waarom met algoritmen werken ?

Een reden voor automatische beleggen (beleggen met algoritmen) is emotie. Uit recent onderzoek blijkt dat emotie veel rendement kost. Het goed en juist inschatten is een hele tour de force. Als daar ook nog emoties bij komen kijken, dan is dat zeker voor de particuliere belegger bijna een onmogelijkheid. Het verkeerd inschatten van de markt kost vooral de particuliere belegger veel geld, veel meer dan tot nu toe was aangenomen. Steeds opnieuw blijkt dat in tijden van grote onrust de particuliere belegger of te vroeg of te laat uit de markt stapt. Veel beleggers misten de markt van 2014, omdat ze te vroeg uitstapten. En zo zijn er talloze voorbeelden aan te halen over de laatste 15 jaar en ook nog daarvoor!

Zeer weinig handelaren kunnen met succes hun emoties onder bedwang houden. Geautomatiseerde handelssystemen hebben geen mening en hebben geen emoties – ze houden zich aan een geprogrammeerde reeks regels, ongeacht wat er om hen heen gebeurt, en bieden de discipline en het geduld die nodig zijn voor een meer objectieve en betrouwbare benadering van handelen.

Volledig automatisch

Geautomatiseerd betekent dat het automatisch wordt uitgevoerd, zonder dat u aan de pc gekluisterd moet zijn om geen rendement te missen. De handelsstrategieën zijn geprogrammeerd om te reageren op prijsbewegingen en plaatsen orders om een positie te openen en te sluiten. Het enige dat u hoeft te doen, is een strategie activeren en deze zal dag in dag uit worden uitgevoerd totdat u hem deactiveert en het zware werk voor u doet. U kunt uw prestaties volgen en desgewenst een strategie pauzeren.

Diversificeren

Automatische systemen kunnen ook een middel zijn om uw portefeuille te spreiden. Wij erkennen dat beleggen ook een hobby voor u is. U kunt nog steeds handmatig beleggen maar tegelijkertijd een stuk van uw vermogen onderbrengen in automatische systemen.

Belangrijkste kenmerken van Automatisch Beleggen:

-Ideaal bij weinig tijd
-Gemak
-Lage kosten voor beheer en administratie.
-Flexibel in- en uitstappen.
-Online inzicht in uw belegging.
-Deskundigheid

Wij hebben een DAX-systeem ontwikkeld die handelt op basis van een algoritme. Het systeem heeft de afgelopen jaren prima gepresteerd. KLIK HIER voor meer informatie.

Automatisch beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *