Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De belangrijkste grafiek ter wereld

Wij schreven in een artikel: “Aandelen trekken als beleggingscategorie veruit de meeste aandacht. In de media wordt er aanmerkelijk minder plaats ingeruimd voor de ontwikkelingen op de obligatiemarkten.

Obligaties worden vaak afgedaan als oninteressant en men kan er geen spectaculaire koerswinsten mee realiseren. De obligatiemarkt is vooral het terrein voor professionele beleggers als banken, pensioenfondsen, verzekeraars en zeer vermogende particulieren. Beleggers die over een bepaalde periode een zeker inkomen dienen te genereren en zich geen grote koersrisico’s kunnen veroorloven. Of beleggers voor wie behoud van kapitaal primair is. Wie rijk is hoeft immers niet meer zo nodig te groeien. Risico’s zijn er immers voor de armen.

Omdat de obligatiemarkt vooral een speelterrein is voor goed geïnformeerde beleggers bergt deze veel informatie over de financiële markten in zich.” Al enige tijd hebben wij u gewaarschuwd voor mogelijk een obligatiezeepbel. Institutionele beleggers zijn hiervoor bang. Dat blijkt uit een onderzoek van de Franse financierings- en investeringsbank Natixis.

Driekwart van de instellingen (77%) is van mening dat een langdurige periode van lage rentetarieven heeft geleid tot het ontstaan ​​van zeepbellen. Bovendien, beschouwt 62% van de institutionele beleggers de stijging van de rentetarieven als de belangrijkste zorg van 2018, wat mogelijk tot een correctie van de obligatiekoersen kan leiden.

De Amerikaanse obligatiemarkt is vooral kwetsbaar voor een daling. Een daling van de obligatiekoersen betekent een stijging van de rente wat tot grote gevolgen kan leiden. Het is raadzaam te kijken naar de Amerikaanse obligatierente. Dit is nu de belangrijkste grafiek ter wereld.

Een doorbraak uit de dalende trendkanaal kan een belangrijke omkering op lange termijn van de Amerikaanse obligatierendementen duiden.

Traditioneel presenteren analisten deze maand hun lijstjes met tips voor het komende jaar. De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *