Wilde markten

De allengs dunner wordende eindejaarsmarkten kennen de laatste weken steeds grotere uitslagen. Vooral op de obligatiemarkten (en daarvan afgeleide markten) zijn de bewegingen wild en lijken partijen zich verslikt te hebben in de forse rentedaling die zich de afgelopen twee weken heeft voorgedaan.

Op de aandelenmarkten is de scherpe daling die zich eind september en begin oktober voordeed tot stilstand gekomen, maar ook sindsdien lijkt de trend nog lichtjes neerwaarts.

Klein lichtpuntje is dat de markt afgelopen vrijdag, ondanks het zeer slechte arbeidsmarktcijfer, toch nog opveerde op goed nieuws uit de verzekeringssector. Veel slecht nieuws zit daarmee al in de markt verwerkt.

Ook sentimentindicatoren geven volgens SNS Securities nog steeds aan dat de markt oversold is, al kan is het sentiment onder beleggers nog niet op bodemniveaus, wat ze eigenlijk wel zouden verwachten. Dit tezamen met de bewegingen in de obligatiemarkt (die eerder op geloof in depressie- en deflatiescenario wijzen) en de trend in de aandelenmarkt maken hun terughoudend voor de aandelenmarkten, zodat ze vooralsnog hun neutrale positie in aandelen en obligaties handhaven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.