Veilige aandelen in crisistijd

Er lijkt een diepe recessie in Europa en  de Verenigde Staten op komst. Behoud van vermogen is van essentieel belang in beursmalaises.  Er zijn 11 veilige aandelen die beter dan de markt presteren, mochten de beurzen verder onderuit gaan.

De  geselecteerde bedrijven hebben een sterke balans en zijn beperkt vatbaar voor schommelingen in de economische cycli. Zij hebben bovendien een veilige (kas) dividendrendement die ver boven de vergoeding op de tienjarige Duitse staatslening ligt.  Dat schrijft Rabo Securities.

veilige_aandelen_in_crisistijd_2

Klik hier voor de originele tabel.

Vermogensbehoud is essentieel

De ongekende onrust in de financiële markten heeft ontegenzeggelijk een rampzalig gevolg voor de rest van de economie. Een diepe recessie in Europa en de Verenigde Staten lijkt dan op komst te zijn. Volgens Rabo Securities is door de verergerende recessie en de steeds schaarser wordend kapitaal,  het behoud van vermogen van essentieel belang.

Om te voorkomen dat u aandelen koopt die later een ramp zijn voor uw geld, moet u volgens de zakenbank op zoek gaan naar aandelen met een sterke balans en een lage conjunctuurgevoeligheid zoals Unilever, KPN en Nutreco. Het potentieel van de aandelen, dat wil zeggen hoeveel procent ze in de komende twaalf maanden kunnen stijgen of dalen staat in de tabel.

1 gedachte over “Veilige aandelen in crisistijd”

  1. Ik ben het eens met de Food bedrijven en stabiele bedrijven zoals Colruyt en Shell.
    Vreemd is dat hier toch een aantal bedrijven bijstaan met een twijfelachtige winstpotentieel Crucell of onduidelijke toekomst (TNT met het open gaan van de markten).

    Belangrijker is na te gaan wie structureel als overwinnaar uit de race komt en tegen de recessie in kan groeien. Op mijn weblog heb ik een analyse gemaakt van bedrijven die de afgelopen jaren structureel zijn gegroeid in omzet en fte’s zonder verlies jaren. Het is een klein lijstje maar mogelijk dat dit de winnaars worden.

    http://berenschotstrategies.wordpress.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.