Wheaton Precious Metals: nieuw record?

De koersontwikkeling van Wheaton-aandelen blijft een indrukwekkende grafiek vertonen, zoals te zien is in “HSBC Daily Trading” van 12 april.

Grafiekpatronen

Na een langdurige bodemvorming vertoont de prijsontwikkeling sinds de zomer van 2020 een trendbevestigende vlag. Daarnaast vormen de twee dieptepunten van oktober en februari op 38,37/38,57 USD ook een dubbele bodem.

Voltooiing van formatie: Dankzij de stijging boven de hoogtepunten van de afgelopen twee jaar op 51/52 USD wordt deze formatie nu als voltooid beschouwd (zie grafiek), wat een berekend vervolgpotentieel van ruim 12 USD opent.

Prognose en doelen: In zuiver wiskundige termen is het voldoende om de vorige recordhoogte uit 2020 op $57,89 duurzaam te overtreffen. De hierboven beschreven vlagconsolidatie volgt ook dezelfde lijn, met zelfs een langetermijnprijsdoel van ongeveer $69.

Fibonacci-projecties: Het aanloopdoel van $69 sluit goed aan bij de cluster van twee verschillende Fibonacci-projecties ($70,55/70,81 USD).

Trendindicatoren: Hoewel de trendvolgende MACD ook groen licht aangeeft, is het belangrijk om niet terug te vallen onder de grens van $50 om het huidige steile patroon niet in gevaar te brengen.

Huidige koers $56,61
Steun $50
Weerstand $57,89
Koersdoelen $69

Conclusie: De vooruitzichten voor Wheaton Precious Metals lijken zeer positief, met een potentieel om nieuwe recordhoogtes te bereiken. Met sterke grafiekpatronen en ondersteunende trendindicatoren kunnen investeerders optimistisch zijn over de toekomstige prestaties van het aandeel.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.