Danaher: Vlag + SKS duiden op verdere koerswinst

Met betrekking tot het Danaher-aandeel hebben de analisten van HSBC recentelijk herhaaldelijk de relevantie van de sleutelzone rond USD 250 benadrukt.

Belangrijke Zone: USD 250

Ter herinnering: hier valt de correctietrend sinds begin 2022 (momenteel $246,28) samen met de 200-wekenlijn (momenteel $255,35).

Koersontwikkeling van de Afgelopen Periode Afgelopen week is de koers erin geslaagd zich los te maken, wat twee belangrijke gevolgen heeft gehad.

Interpretatie van Prijspatronen Enerzijds kan de prijsontwikkeling van de afgelopen tweeënhalf jaar worden geïnterpreteerd als een grote, trendbevestigende vlag (zie grafiek). Aan de andere kant is er sprake van een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie.

Toekomstige Koersverwachting Beide prijspatronen wekken niet alleen hoop op de volgende opwaartse impuls, maar suggereren ook een terugkeer naar het vorige record ooit op $333,96.

Bevestiging van de Uitbraak De beschreven uitbraak wordt bevestigd door een nieuw MACD-koopsignaal en door de relatieve kracht volgens Levy, die sinds eind januari stabiel boven de drempel van 1 ligt en dus een bullish trend aangeeft.

Belang van Toekomstige Trend Om de huidige steile positie niet in gevaar te brengen, is het van belang om in de toekomst niet terug te vallen in de oude, hierboven beschreven neerwaartse trend.

Type Waarde (in USD)
Huidige Koers 267,19
Sleutelzone 250
Correctietrend 246,28
200-wekenlijn 255,35
Vorige Record 333,96

Conclusie De interpretatie van de recente prijspatronen bij Danaher duidt op mogelijke verdere koerswinst, ondersteund door technische signalen. Beleggers kunnen deze ontwikkelingen in overweging nemen bij het bepalen van hun investeringsbeslissingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.