DAX: adempauze houdt aan

De DAX neemt nog steeds een adempauze na de nieuwe all-time high van vorige week (18.893 punten). De gisteren beschreven diepe ademhaling blijft plaatsvinden binnen extreem nauwe grenzen, aangezien het hoog-laag bereik van de week tot nu toe onveranderd blijft op minder dan 200 punten. De fluctuatiemarge van gisteren bleef vervolgens binnen de tegenhanger van de vorige dag, zodat dit een klassieke “inside day” is.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Ondersteuning rond 16.630 punten

De afgelopen handelsdagen hebben de Duitse standaardwaarden verschillende opvallende dagelijkse dieptepunten bereikt rond de 18.630 punten. Opvallend omdat de bijbehorende dagkaarsen op dit vlak ieder aanzienlijke lonten hebben en per saldo een “hamerpatroon” vormen. oor het oude record ooit van begin april op 18.567 punten. Zolang dit bastion verdedigd wordt, heeft de huidige ademtocht een constructief karakter.

Optimisme onder Amerikaanse beleggers
Een blik op het beleggersentiment, zoals gebruikelijk op donderdag, toont aan dat Amerikaanse particuliere beleggers weer optimistisch zijn. Volgens het laatste onderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII) bedraagt het percentage bullish beleggers 47%, na een korte dip aan het begin van het tweede kwartaal.

Conclusie
De DAX bevindt zich in een consolidatiefase na het bereiken van een recordhoogte. De markt lijkt ondersteuning te vinden rond de 16.630 punten, wat aangeeft dat de huidige adempauze waarschijnlijk constructief van aard is. Ondertussen wijst het sentiment onder Amerikaanse beleggers op een aanhoudend optimisme op de aandelenmarkt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.