Tesla-aandelen hebben de afgelopen twaalf maanden een opmars gekend die weinigen hadden verwacht. De aandelen stegen met meer dan 560% (13/07/2020), terwijl de brede markt nog steeds lijdt onder de gevolgen van de viruscrisis.
De koers steeg van $982.13 naar $1.511 binnen een maand . Daarmee is Tesla met een beurswaarde van $280 miljard, de grootste beursgenoteerde automobiel bedrijf ter wereld.
Zelfs Carson Block, een uitgesproken criticus van Tesla en Elon Musk heeft het opgegeven om short op het aandeel te gaan.
Short sellers zijn om twee belangrijke redenen bang om tegen Tesla in te zetten. Ten eerste heeft het succes van Musk met zowel Tesla als SpaceX zijn imago als visionaire CEO versterkt. Ten tweede lijkt het momentum van het TSLA-aandeel te sterk. In de eerste helft van 2020 voltooide Musk de succesvolle lancering van astronauten in het International Space Station (ISS) . Hij volgde dat op met hoge kwartaalverkopen van Tesla’s vlaggenschipmodellen, waarmee hij de verwachtingen van analisten overtrof.
E-auto’s worden langzaamaan steeds populairder en lijken nu aan de vooravond van een grote sprong in de verkoop. Tegelijkertijd profiteert Tesla in veel landen over de hele wereld van subsidies voor elektrische auto’s.
Niet iedereen is fan van de recente rally. Iti Michaeli, analist bij Citi Research, behield een verkoopscore op TSLA . Hij herkende het momentum van de aandelen, maar legde uit dat er fundamentele factoren ontbreken om de rally te ondersteunen.
Er lijken twee analistenkampen te zijn als het om Tesla gaat. Eén kamp is van mening dat het aandeel te sterk is gestegen en dat fundamentele factoren deze niet langer ondersteunen. De ander is van mening dat het momentum simpelweg te sterk is om een neerwaartse trend te voorspellen. Voorlopig lijken short-sellers op korte termijn minder trek te hebben in het wedden op Tesla.
Start met Automatisch Beleggen
Bank of America adviseert beleggers om zich te positioneren voor de aanstaande opening van de Amerikaanse economie.
Wegens de coronapandemie moesten bedrijven versneld digitaliseren om de wereldwijde concurrentie met succes aan te kunnen.
Van de rijken stelen en aan de armen geven, dat is wat Robin Hood deed. Dat zou ook de gelijknamige beleggingsapp moeten doen.
Een van de lessen van deze pandemie is waarschijnlijk dat de digitale wereld beter bestand is tegen dit soort schokken dan de reële wereld.