Tech-aandelen kunnen roet in het eten gooien

Handelaren zijn bang voor een piek in de Amerikaanse tech-aandelen die de opmars van de beurzen kunnen stoppen.

  • Amerikaanse tech-aandelen lijken te pieken op basis van verschillende statistieken, zeggen analisten.
  • Technologieaandelen vertegenwoordigen een groot deel van de S&P 500 en de Amerikaanse aandelenmarkt.
  • Een daling zou de beurzen in het derde kwartaal van dit jaar negatief kunnen beïnvloeden.

De schijnbaar onstuitbare opmars van tech-aandelen is tot stilstand gekomen. Netflix daalt met 9% in de handel buiten kantooruren, terwijl Apple en Microsoft iets meer dan 1% dalen. Traders vrezen dat een inzinking van FAANG-aandelen de bull run van de Amerikaanse aandelenmarkt in 2020 zou kunnen bederven.

Technologie-aandelen hebben de afgelopen vier maanden de rally van de Amerikaanse aandelenmarkt geleid . Facebook, Netflix en Amazon zijn sinds de correctie in maart met meer dan 75% gestegen. Als deze aandelen pieken , kan dit een neerwaartse trend op de aandelenmarkt veroorzaken.

Volgens Lisa Abramowicz, een bedrijfsanalist bij Bloomberg, zijn de waarderingen van technologie aandelen sinds 2000 niet zo extreem geweest, gebaseerd op de verhouding tussen Nasdaq en small-capaandelen.

Het gigantische stimuleringspakket van $ 2 biljoen dat in maart werd geïntroduceerd, was het begin van een V-vormig herstel op de aandelenmarkt.

De grootste begunstigde van de opwaartse trend op de aandelenmarkt waren technologie aandelen, met name FAANG-aandelen, toen de vraag van consumenten verschoof naar digitale producten.

Maar handelaren maken zich zorgen dat de rally oververhit raakt. Retailbeleggers hebben een door FOMO gedreven rally aangewakkerd. Strategen zijn sceptisch omdat er geen fundamentele factoren zijn om een ​​grotere opwaartse trend te rechtvaardigen.

  • Amerikaanse tech-aandelen lijken een piek te bereiken op basis van verschillende statistieken, zeggen analisten.
  • Technische aandelen vertegenwoordigen een groot deel van de S&P 500 en de Amerikaanse aandelenmarkt.
  • Een inzinking van technische voorraden, die de belangrijkste begunstigde waren van FOMO in de detailhandel, zou de voorraden in Q3 2020 negatief kunnen beïnvloeden.

De schijnbaar niet te stoppen tech-aandelen komen tot stilstand. Netflix daalt met 9% in de handel buiten kantooruren, terwijl Apple en Microsoft iets meer dan 1% dalen. Traders vrezen dat een inzinking van FAANG-aandelen de bull run van de Amerikaanse aandelenmarkt in 2020 zou kunnen bederven.

Technische aandelen hebben de afgelopen vier maanden de rally van de Amerikaanse aandelenmarkt geleid . Facebook, Netflix en Amazon zijn sinds de correctie in maart met meer dan 75% gestegen. Als technische aandelen een piek bereiken, kan dit een neerwaartse trend op de aandelenmarkt veroorzaken.

In januari 2020 meldde CNBC dat slechts 17,5% van de toonaangevende technologieaandelen goed was voor 17,5% van de S&P 500.

Destijds zei Morgan Stanley-analist Mike Wilson dat de dominantie van technologieaandelen op de Amerikaanse aandelenmarkt ‘ongekend’ is.

De marktkapitalisatie van Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Alphabet is sindsdien zelfs gestegen, ondanks de crash in maart. Als tech-aandelen een steile neerwaartse trend ondergaan, kan dit een aanhoudende daling van de beurskoersen tot gevolg hebben.

Op 19 juni waarschuwden de strategen van JPMorgan dat beleggers selectiever moeten worden met aandelen. Een overwegend positief sentiment rond de aandelenmarkt zorgde ervoor dat alle soorten aandelen in het tweede kwartaal van 2020 stegen. Aangezien het momentum van de rally verzwakt door “lichte vermoeidheid”, zei JPMorgan dat een “willekeurige benadering” van beleggen minder effectief zou kunnen zijn. Beleggers evalueren aandelen steeds vaker geval per geval. De portefeuillemanager van Tocqueville Asset Management, John Petrides, zei bijvoorbeeld dat de Netflix-aandelen niet langer aantrekkelijk zijn. De afgelopen weken hebben beleggers met een sceptisch oog naar het momentum van tech-aandelen gekeken.

Bron: CCN.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.