Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BlackRock gaat de daad bij het woord voegen

In januari van dit jaar betoogde Larry Fink, de hoogste baas van vermogensbeheerder BlackRock, dat klimaatverandering de grootste bedreiging vormt voor financiële markten. Dat zou in zijn ogen uitmonden in de nabije toekomst uitmonden in een gigantische reallocatie van kapitaal.

Zijn woorden waren nog niet koud of de hoogste baas kreeg het verwijt naar zijn hoofd geslingerd dat praatjes geen gaatjes vulden en dat het om daden ging en niet om woorden.

BlackRock lijkt zich die kritiek aan te trekken. Het heeft naar eigen zeggen een zwarte lijst gemaakt met maar liefst 244 namen van bedrijven die te weinig doen op het gebied van milieu en klimaatverandering.

Van die lijst zijn 53 namen aangepakt. Dat betekent dat de vermogensbeheerder tegen de herbenoeming van het topmanagement heeft gestemd. Het gaat om grote namen als Daimler, Exxon Mobile en Volvo.

BlackRock wil echter nog niet zover gaan dat het van bedrijven daadwerkelijk reële klimaatdoelstellingen gaat eisen en de daarmee samenhangende beleidswijzigingen.

Alle begin is moeilijk zullen we maar denken. De richting is echter duidelijk. De bedrijven en het topmanagement zijn gewaarschuwd. Ook de niet betrokken belegger kan straks niet meer zeggen dat hij het niet wist.

Naast bedreigingen zijn er ook kansen voor beleggers. Zij kunnen profiteren van deze trend. Wij hebben een rapport opgesteld met een beleggingsidee. BESTEL DIT RAPPORT VOOR SLECHTS 19,95 INCLUSIEF BTW. >>> VRAAG HIER NU HET RAPPORT AAN <<<

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “BlackRock gaat de daad bij het woord voegen”

 1. Avatar

  Wat heeft klimaatverandering überhaupt met financiële markten te maken… Als je het dan toch over bedreiging hebt is depressie/recessie minder gunstig voor financiële markten, en daar zitten we niet ver van af namelijk.

  1. Cor Wijtvliet
   Cor Wijtvliet

   Door de klimaatverandering zullen veel sectoren van de economie in het gedrang raken. Ze zullen hun manier van werken drastisch moeten aanpassen. De energiesector is daar al een mooi voorbeeld van. Klimaatverandering komt niet, nee die is er al.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *