Siemens Energy: klaar voor volgende sprong?

Koersverschillen vormen een belangrijke indicator in onze handelsstrategieën. Niet-gedichte koersverschillen zien worden gezien als een teken van kracht, wat ons aanzet tot procyclisch handelen in de richting van de prijsbeweging. Een treffend voorbeeld hiervan is de koersontwikkeling van Siemens Energy eind januari (zie “HSBC Daily Trading” van 26 januari).

Siemens Energy is een wereldleider in energieoplossingen, met een focus op het leveren van duurzame, betrouwbare en efficiënte energietechnologieën. Met decennialange ervaring in de sector biedt Siemens Energy een breed scala aan producten en diensten, waaronder gasturbines, windturbines, energieopslagoplossingen en digitale energieplatforms.

Het bedrijf is toegewijd aan het bevorderen van de energietransitie en het verminderen van de impact op het milieu door innovatieve technologieën te ontwikkelen die hernieuwbare energiebronnen integreren, de efficiëntie van energieopwekking verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Met een wereldwijd netwerk van klanten en partners, en een team van deskundige ingenieurs en technici, speelt Siemens Energy een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van energie. Hun voortdurende streven naar innovatie en duurzaamheid maakt hen een betrouwbare partner voor de energie-industrie wereldwijd.

Een nieuwe opwaartse sprong
Ter herinnering: de toenmalige opwaartse beweging completeerde een bodemformatie, waarbij het minimumprijsdoel van 18 euro ruim werd overschreden. Op 8 mei opende het aandeel met een nieuwe opwaartse sprong van EUR 20,23 naar EUR 21,55, gepaard met hoge handelsvolumes. Herhaalt de geschiedenis zich?

Sterke positie op de Duitse aandelenmarkt
Siemens Energy is momenteel een van de relatief sterkste aandelen op de Duitse beurs. Bovendien scoort het aandeel uitstekend binnen ons trendvolgende multi-factor model.

Grafisch perspectief en stop-loss strategie

Vanuit grafisch oogpunt zou een aanhoudende stijging boven de recente piek van EUR 24,60 een nieuwe katalysator kunnen zijn. Beleggers kunnen hun winsten veiligstellen door de stop-loss voor bestaande posities te verhogen naar het niveau van de nieuwe prijsbeweging.

Conclusie
De recente ontwikkelingen bij Siemens Energy wijzen op een potentieel sterke groei. De opwaartse prijsbeweging, gecombineerd met de sterke positie op de markt en positieve technische indicatoren, suggereren dat het aandeel klaar zou kunnen zijn voor een volgende sprong. Beleggers wordt geadviseerd hun stop-loss strategieën aan te passen om potentiële winsten te maximaliseren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.