DAX mikt op nieuw record

Vanwege de feestdag – gisteren begon Memorial Day in de VS – begon de DAX vrij rustig aan de nieuwe handelsweek. Niet alleen was de omzet onder het gemiddelde, maar ook de handelsmarge bedroeg minder dan 100 punten voor de Duitse beursgraadmeter. Hoewel de markt een adempauze heeft genomen, blijft de algehele trend en het sentiment positief. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Korte Termijn Trendbevestiging

Op de kortere termijn – dat wil zeggen op uurbasis – vormt zich een andere trendbevestigende formatie met een klassieke correctievlag. Hoewel de DAX in 2024 tot nu toe een groei met dubbele cijfers heeft gerealiseerd, waarmee het koersrendement volgens het leerboek van +7-8% per jaar aanzienlijk is overschreden, is het nog te vroeg om de huidige opleving van de aandelenmarkt in twijfel te trekken.

DAX Richting Nieuw Record en Mogelijk 19.500 Punten

Integendeel, de DAX zal waarschijnlijk opnieuw mikken op het vorige record ooit van 18.893 punten. In de toekomst is er – op basis van de bandbreedte sinds maart – zelfs een kans om de grens van 19.500 punten te bereiken.

Conclusie

De DAX toont veerkracht en positieve vooruitzichten, ondanks een rustige start van de week vanwege Memorial Day. Met een trendbevestigende formatie en een sterke groei in 2024, lijkt de Duitse aandelenindex op weg naar een nieuw record, met zelfs de mogelijkheid om de 19.500 punten te overschrijden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.