Duitse kleintjes kansrijk

Vorige week bespraken we het mogelijke dieptepunt en het mogelijke inhaalpotentieel van de MDAX. Nu, met de SDAX, gaan we nog een stap verder. De SDAX heeft de hoogtepunten van vorig jaar, 13.881/13.984 punten, al achter zich gelaten en heeft daarmee een omgekeerde schouder-hoofd-schouderformatie voltooid (zie grafiek).

De SDAX is een Duitse aandelenindex en een nevenindex van de DAX. Hij heeft 50 onderdelen – voornamelijk uit traditionele industrieën – in de ranglijst van marktkapitalisatie en handelsvolume op de waarden van de DAX en de MDAX.

De aandelenbarometer bevestigde eerder ook de fundamentele opwaartse trend sinds begin 2009 (momenteel op 12.912 punten). Puur wiskundig gezien kan het berekende vervolgpotentieel van de lagere omkering worden geschat op 3.800 punten – meer dan genoeg in de toekomst om het hoogste punt ooit van november 2021 op 17.450 punten te bereiken.

De SDAX krijgt momenteel rugwind van verschillende indicatoren. We willen graag de synchrone koopsignalen van de MACD en de Aroon onder de aandacht brengen. Wat het inhaalpotentieel betreft, liggen de “small caps” ruim voor op hun grotere tegenhangers uit de MDAX.

Om het steile sjabloon van de chart niet in gevaar te brengen, is het belangrijk om in de toekomst niet onder de combinatie van de 38-maandslijn (momenteel op 14.029 punten) en de bovengenoemde breakout-zone op 13.900 punten te komen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.