Microsoft-aandelen zijn bijzonder spannend

Microsoft heeft onlangs een nieuw record bereikt en trekt daarmee de aandacht van beleggers. Het aandeel staat op het punt een belangrijke technische uitbraak te maken, wat een aanzienlijke koersstijging zou kunnen inluiden.

Microsoft-aandelen zijn momenteel om twee redenen bijzonder spannend. Ten eerste bereikte het technologieaandeel vorige week een nieuw record ooit (433,60 dollar) en werkt het daardoor aan een aanhoudende stijging boven de oude pieken van 430 dollar.

Favoriete Opstelling

Aan de andere kant zou een duurzame doorbraak een van onze favoriete opstellingen compleet maken. Dit combineert het concept van relatieve sterkte (Levy) met het succesvol doorbreken van consolidatiepatronen die we op grafieken zien.

Terwijl het eerste criterium blootstelling aan de trendrichting garandeert, geeft de voltooiing van het consolidatiepatroon aan dat de algehele trend weer aan kracht wint.

In dit specifieke geval zou een aanhoudende stijging naar nieuwe hoogtes (“onbekend terrein”) de eerdere koerssrange van $390 tot $430 doorbreken. Als dit lukt, zou het aandeel theoretisch kunnen stijgen tot wel $470. Om de beschreven uitbraakmogelijkheid niet in gevaar te brengen, is het belangrijk dat de koers niet onder de $420 zakt (het laagste punt van vorige week). Rond de $390 ligt een sterke steunzone, waar de onderkant van de eerdere prijsrange samenvalt met een belangrijke technische indicator (de 38-wekenlijn).

Conclusie
De recente prestaties van Microsoft-aandelen tonen een sterke opwaartse trend, met een potentieel om de huidige handelsrange te doorbreken en nieuwe hoogtes te bereiken. Beleggers moeten echter waakzaam blijven voor belangrijke ondersteuningsniveaus om de positieve trend niet in gevaar te brengen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.