Duitse midcaps veelbelovend

De Duitse midcaps, vertegenwoordigd door de MDAX-index, hebben dit jaar nog niet het succes van de grote broer, de DAX-index, geëvenaard. Dit artikel onderzoekt echter de recente ontwikkelingen en mogelijke toekomstige kansen voor deze “kleinere” bedrijven op de Duitse markt.

Recente Prestaties
Terwijl de DAX-index dit jaar herhaaldelijk nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, blijft de MDAX-index achter. Het niveau van 36.429 punten, bereikt in 2021, lijkt voor de MDAX nog ver weg. Desalniettemin is het de moeite waard om de recente koersontwikkelingen van de Duitse midcaps nader te bekijken.

Technische Analyse

Op kwartaalbasis vertoont de MDAX-index interessante patronen. In de afgelopen twee kwartalen zijn er twee ‘hameromkeerpatronen’ gevormd, die in de buurt liggen van het langetermijngemiddelde van de afgelopen 38 kwartalen (momenteel op 25.672 punten).

Inhaalslag in zicht?
Als de MDAX boven de 27.500 punten uitstijgt, een niveau dat de afgelopen jaren belangrijk is geweest en samenvalt met de hoogtepunten van 2017/18, zou dit kunnen wijzen op een blijvende stijging. Een doorbraak boven de 27.500 punten zou kunnen leiden tot een inhaalslag voor de MDAX. De oude opwaartse trendlijn sinds 2009 (nu op 31.169 punten) vormt dan een eerste doel, terwijl het eerder genoemde gemiddelde een logische plek is om winst te nemen.

Conclusie
Hoewel de MDAX nog niet de records van de DAX heeft kunnen evenaren, zijn er positieve signalen die wijzen op een mogelijke inhaalslag. Beleggers die geïnteresseerd zijn in Duitse midcaps doen er goed aan de ontwikkelingen rond de 27.500 punten in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Aspect Niveau
Weerstand (historisch) 27.500 punten
Koersdoel 1 (trendlijn sinds 2009) 31.169 punten
Steun (langetermijngemiddelde) 25.672 punten

Huidige koers: 27.102

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.