DAX: steunzone in brand

De DAX heeft zich sinds het recordhoogtepunt van afgelopen woensdag op 18.893 punten in een consolidatiefase bevonden. Dit geldt vooral voor de huidige week, aangezien de Duitse beursindex zelfs op de vierde handelsdag binnen een zeer beperkte hoog-laag range van minder dan 200 punten bleef. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Hamerpatronen wijzen op steun
Er is echter een lichtpuntje: de afgelopen dagen zien we herhaaldelijk bodems ontstaan rond de 18.630 punten. Er zijn zelfs klassieke ‘hamerpatronen’ in de grafieken verschenen. Dit duidt op een sterke steunzone, vooral omdat het oude record van begin april (18.567 punten) hier vlakbij ligt.

Vandaag cruciaal: Houd de steunzone in de gaten
Vandaag is een cruciale dag voor de DAX. Zolang de index boven de steunzone van 18.630 punten blijft, ziet de kortetermijntrend er positief uit. Als deze zone echter wordt doorbroken, zou dit kunnen wijzen op een mogelijke trendomkeer en het ontstaan van een kleine topformatie in de grafiek.

Conclusie
De DAX bevindt zich op een belangrijk kruispunt. Het behoud van de steunzone is essentieel voor het voortzetten van de opwaartse trend. Beleggers moeten de ontwikkelingen rond deze zone nauwlettend in de gaten houden, aangezien een doorbraak naar beneden een verschuiving in het sentiment zou kunnen signaleren.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.