Siemens Energy: klaar om te stijgen?

In de dynamische wereld van de aandelenmarkt zijn er altijd kansen te vinden. Een van die kansen zou wel eens Siemens Energy kunnen zijn. Na een periode van koersschommelingen lijkt het erop dat dit aandeel klaar is om te stijgen. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen.

Siemens Energy is een toonaangevende speler in de energietransitie. Het bedrijf biedt een breed scala aan energieoplossingen voor een duurzame toekomst.

Hoopvolle Signalen

Na de koersschommelingen van de afgelopen maanden zendt het aandeel Siemens Energy momenteel een reeks hoopvolle signalen uit. Het uitverkoopdieptepunt eind oktober bij 6,40 EUR werd vergezeld van het hoogste handelsvolume in de geschiedenis. Dit wijst op een mogelijke overdrijving in de vorm van een zogenaamde “selling climax”.

Mogelijke Bodemvorming

Sindsdien is er niet alleen een tegenbeweging aan de gang, maar mogelijk zelfs een bodemvorming. Dit is een term die wordt gebruikt wanneer een aandeel na een periode van daling stabiliseert en mogelijk klaar is om te stijgen. De recente sprong over de horizontale hindernissen rond 13 EUR maakt dit aanzienlijk waarschijnlijker.

Positieve Indicatoren

De toenemende volumes en de recente opwaartse koerskloof (12,73 EUR tot 13,18 EUR) geven extra gewicht aan een onderste omkering. Puur rekenkundig kan het koersdoel uit de bodemvorming op ongeveer 18 EUR worden geschat.

Conclusie

Op basis van deze analyse lijkt het erop dat Siemens Energy klaar is om te stijgen. Echter, zoals altijd in beleggen, zijn er geen garanties en blijft er risico aanwezig. Het is belangrijk voor beleggers om hun eigen onderzoek te doen en indien nodig professioneel advies in te winnen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.