Tip van de week: Eckert & Ziegler 

Na een uitdagende periode lijkt het aandeel Eckert & Ziegler een dieptepunt te bereiken. Verschillende technische indicatoren wijzen op een mogelijke positieve trendomslag, wat beleggers hoop geeft op aanzienlijk inhaalpotentieel.

Eckert & Ziegler is een Duits bedrijf dat isotopentechnologie levert voor medische, wetenschappelijke en industriële toepassingen. Het bedrijf richt zich met name op kankertherapie, industriële radiometrie en nucleair-medische beeldvorming. Eckert & Ziegler is wereldwijd actief en heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Technische analyse geeft hoop

De “hamer”-formatie van afgelopen najaar, herhaald in april, en de mogelijke vorming van een klassieke “ochtendster” aan het einde van de maand suggereren een positieve trendomkeer. Daarnaast heeft de MACD op een historisch laag niveau een positief patroon gevormd en de relatieve sterkte volgens Levy heeft zijn dieptepunt bereikt.

Doorbraak kan koersexplosie veroorzaken
Een cruciaal punt is de doorbraak boven het jaarlijkse hoogtepunt van €46,90. Als dit lukt, zou een kleine bodemformatie voltooid zijn met een opwaarts potentieel van minimaal €14. Dit zou de koers naar de 38-maandslijn (€58,52) of zelfs de hoogtepunten van 2023 (€58/€59) kunnen stuwen.

Conclusie: Eckert & Ziegler biedt kansen
Hoewel er nog onzekerheden zijn, wijzen de technische signalen op een mogelijk keerpunt voor Eckert & Ziegler. Een doorbraak boven het jaarlijkse hoogtepunt zou een sterke koopimpuls kunnen geven en aanzienlijk inhaalpotentieel kunnen ontsluiten. Beleggers die op zoek zijn naar kansen in de markt zouden Eckert & Ziegler zeker in de gaten moeten houden.

BronL HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.