DAX: trendlijn duidt op verdere stijging

Nu het einde van de maand nadert, werpen we een blik op de langetermijngrafiek van de Duitse beursindex.

De Duitse aandelenindex, de DAX, heeft dit jaar ondanks een kleine dip vorige week een indrukwekkende prestatie neergezet met een winst in de dubbele cijfers. Deze positieve trend wordt bevestigd door een recente doorbraak boven een belangrijke trendlijn (momenteel op 17.927 punten), die verschillende hoogtepunten sinds 2015 met elkaar verbindt. Zo’n doorbraak boven een langdurige trendlijn wordt in technische analyse vaak gezien als een sterk signaal voor verdere stijging. Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Trendlijn als Strategische Indicator

De huidige trendlijn, die rond de 17.927 punten ligt, dient niet alleen als indicatie voor verdere groei, maar ook als een strategische stop-loss. Dit betekent dat beleggers deze lijn in de gaten moeten houden als een potentieel keerpunt. Mocht de DAX onder deze lijn zakken, dan zou dit een signaal kunnen zijn om posities te heroverwegen.

MACD Ondersteunt Positief Sentiment
De MACD, een populaire technische indicator, ondersteunt het positieve sentiment rond de DAX. Deze indicator geeft momenteel een duidelijk koopsignaal af, hoewel hij zich al op een historisch hoog niveau bevindt. Dit suggereert dat de huidige stijging mogelijk wat oververhit is, maar zolang de DAX boven de trendlijn blijft, lijkt de weg omhoog vrij.

Koersdoelen in het Vizier
Met de huidige positieve vooruitzichten zijn er twee belangrijke koersdoelen in zicht voor de DAX. Het eerste doel is de bovenkant van de stijgende zone die zich sinds maart heeft gevormd, rond de 19.500 punten. Het tweede doel ligt hoger, bij een andere trendlijn die momenteel rond de 20.193 punten ligt.

Conclusie
De DAX laat een sterke stijgende trend zien, ondersteund door een recente doorbraak boven een belangrijke trendlijn en positieve signalen van de MACD-indicator. Hoewel enige voorzichtigheid geboden is vanwege de hoge waardering, wijzen de huidige technische signalen op verdere groei in de nabije toekomst, met specifieke koersdoelen in zicht. Beleggers wordt echter aangeraden de trendlijn rond 17.927 punten in de gaten te houden als een mogelijke indicator voor een trendommekeer.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.